• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aναβλήθηκε το Ιαπωνικό Grand Prix
Λόγω των προβλημάτων μετακινήσεων των ομάδων
Νέα 19/04/2010 - 12:12

 

Η ηφαιστειακή τέφρα που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις όλων – κυρίως στην Ευρώπη – οδήγησε σε αναβολή το Ιαπωνικό Grand Prix, που ήταν προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο 24 & 25 Απριλίου.

Οι αεροπορικές εταιρίες ΔΕΝ μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι θα γίνουν οι πτήσεις με τις οποίες θα ταξίδευαν οδηγοί, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, οργανωτές, καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός και έτσι οι οργανωτές από το Motegi ανακοίνωσαν ότι ΔΕΝ μπορούν να εγγυηθούν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Με τη σειρά της η FIM, ανακοίνωσε ότι συναινεί στην απόφαση αυτή, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου.

 

Βέβαια η DORNA αποδέχεται την απόφαση αυτή, αφού είναι έτσι κι αλλιώς μέλος της επιτροπής της FIM και ο στόχος είναι να μην διαταραχτεί και η διεξαγωγή του επόμενου Ισπανικού Grand Prix, που είναι προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο του Ιαπωνικού, δηλαδή 1 & 2 Μαΐου.

 

Aυτό μπορεί να γίνει καλοδεχούμενο από αρκετούς οδηγούς, που πάντα παραπονούνται για τον καιρό αυτήν την εποχή στην ιαπωνική πίστα! (Και από τον Valentino Rossi που είναι τραυματίας). Aπό την άλλη μεριά θα πρέπει να αγωνιστούν για τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, αφού μετά ακολουθούν τα Grand Prix της Μαλαισίας και της Αυστραλίας.

Πρόβλημα θα δημιουργηθεί και στην προσέλευση θεατών, αφού την επόμενη εβδομάδα στις 9 & 10 Οκτωβρίου γίνεται στην πίστα της Suzuka το Grand Prix της Formula 1 και ενδεχομένως κάποιοι που έχουν προμηθευτεί εισητήρια για εκεί, να μην πάνε στο Motegi.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Συγκέντρωσε τους ανεξάρτητους κατασκευαστές

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: “Πολύτιμη η νέα θέση του Guareschi”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα