• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Είμαι διαφορετικός από τον Stoner
Αλλά έχω την ίδια επιθυμία για νίκη
Νέα 29/12/2021 - 21:48

Ο Pecco Bagnaia απολαμβάνει ολιγοήμερη ξεκούραση και χαλάρωση στη Νέα Υόρκη με την κοπέλα του, Domitia. Διακοπές πριν ριχτεί στην μάχη της επόμενης σεζόν για την οποία οι προσδοκίες είναι υψηλές. Το 2021, μόλις έχασε τον τίτλο, λόγω μιας όχι πολύ συναρπαστικής έναρξης της χρονιάς και μερικών στραβοπατημάτων. Έτσι, ο αναβάτης της Ducati από το Piedmont θα ξεκινήσει το 2022 με την επίγνωση ότι πρέπει να παίξει αμέσως πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν αισθάνεται την πίεση.

"Θα είναι ο Fabio Quartararo. Είναι αυτός που κέρδισε τον τίτλο", δήλωσε σε συνέντευξή του στην La Stampa. "Θα είναι ο άνθρωπος που πρέπει να νικήσουμε, ο μεγάλος αντίπαλος που θα πολεμήσουμε. Το 2021 έκανα κάποια λάθη, υπήρχαν κάποια προβλήματα και όλα αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν. Επίσης, η Ducati δεν με έχει πιέσει ποτέ. Υπάρχει αρμονία και αυτό με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου".

Η Ducati ήταν πάντα το όνειρο του Pecco, από τότε που ήταν παιδί, όταν ενθουσιάστηκε από τον ήχο της 996 του θείου του.

"Δεν ξέρω αν υπάρχει μοίρα, αλλά ήξερα ότι η θέση μου ήταν στη Ducati και ήμουν τυχερός γιατί πίστεψαν σε μένα", ανέφερε. "Ακόμα θυμάμαι αυτόν τον θόρυβο. Αντιπροσώπευε ένα όνειρο και τώρα έγινε πραγματικότητα. Ελπίζω ότι αυτό θα διαρκέσει πολύ, το ελπίζω πραγματικά".

Οι οπαδοί της Ducati αναζητούν το είδωλό τους εδώ και αρκετό καιρό – 14 χρόνια στα MotoGP – γιατί κανείς δεν κατάφερε να κερδίσει με το Ιταλικό εργοστάσιο μετά τον Stoner. Αλλά ο Bagnaia έχει έναν πραγματικά διαφορετικό χαρακτήρα από τον Casey, αλλά και από αναβάτες όπως ο Bayliss και ο Fogarty, δύο ναυαρχίδες της Borgo Panigale στα Superbikes.

"Είμαι διαφορετικός από τον Stoner ή τον Bayliss, αλλά είμαστε όλοι αναβάτες και όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Να κερδίζουμε", εξήγησε. "Ο ανταγωνισμός είναι σίγουρα διαφορετικός από την καθημερινή ζωή. Το ταλέντο είναι εκείνη η μορφή τρέλας που σου επιτρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω, σε οδηγεί στη νίκη. Στη μοτοσυκλέτα, ήταν πάντα ο πρωταγωνιστής, ακόμα κι αν οι αγώνες γίνονται όλο και περισσότερο αθλητικές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια".

Ο Pecco μίλησε και για τη σχέση του με τον Valentino Rossi.

"Το είδωλό μου από την παιδική ηλικία που έγινε μέντορας και φίλος", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Με ακολούθησε σε όλες μου τις επιλογές, στην καριέρα μου, βοηθώντας με σε πολλές καταστάσεις που είχε ήδη βιώσει. Με την Ακαδημία, είδε την επιθυμία μου να φτάσω στην κορυφή και μου έδωσε μια ευκαιρία".

Αλλά υπάρχει ένα άλλο βασικό στοιχείο στον κόσμο του Bagnaia: η οικογένειά του.

"Χάρη στην κοπέλα μου, Domitia, τους γονείς μου και την αδερφή μου, Carola, κουβαλάω πάντα ένα μέρος της κανονικότητας μαζί μου. Είναι κάτι που χρειάζομαι και κάνει τη διαφορά γιατί πάντα ήμουν πολύ δεμένος με την οικογένειά μου. Με βοηθά να παραμένω ήρεμος", κατέληξε ο Pecco.

Επόμενο άρθρο »

Απεβίωσε ο Earl Hayden

« Προηγούμενο άρθρο

Η σεζόν του 2021 και η νέα εποχή των MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA