• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκθρονίζοντας τον βασιλιά
Ο Razgatlioglu τερματίζει το σερί του Rea
Νέα 22/11/2021 - 10:47

Μετά από 13 γύρους και 35 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes 2021, ένας νέος Πρωταθλητής στέφθηκε: Ο Toprak Razgatlioglu είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ταχύτερο πρωτάθλημα βασισμένο σε μοτοσυκλέτες παραγωγής στον κόσμο, τερματίζοντας ένα ιστορική σερί του αντιπάλου του,Jonathan Rea, αρνούμενος στον Ulsterman ένα έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
Στη δεύτερη σεζόν του με τη Yamaha μετά την αλλαγή του από την Kawasaki Puccetti Racing στην αρχή της σεζόν του 2020, ο νεότερος Πρωταθλητής των WorldSBK βρίσκεται στο χώρο των WorldSBK από όταν συμμετείχε στο European Superstock 600, διεκδικώντας αυτόν τον τίτλο το 2015 πριν μετακομίσει στο European Superstock 1000 για δύο χρόνια και μετά στα WorldSBK το 2018.

Ο Razgatlioglu κέρδισε τρεις νίκες στην πρώτη του σεζόν με τη Yamaha το 2020 και έχτισε πάνω σε αυτήν την σεζόν του 2021, με 13 νίκες το 2021 καθώς και 28 βάθρα σε 35 αγώνες, βάζοντας τον εαυτό του κοντά στην κορυφή σε σύγκριση με άλλους αναβάτες της Yamaha στα WorldSBK. Με την επιτυχία του το 2021, γίνεται μόνο ο δεύτερος αναβάτης της Yamaha που είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα WorldSBK, μετά τον Αμερικανό Ben Spies το 2009, και ο 18ος διαφορετικός αναβάτης που στέφεται πρωταθλητής στα WorldSBK.

Η καμπάνια του Razgatlioglu για την κατάκτηση του τίτλου ξεκίνησε στην Aragon με τον Τούρκο αναβάτη να κατακτά το πρώτο του βάθρο στον πρώτο αγώνα πριν από δύο τερματισμούς στην έκτη θέση. Μια εβδομάδα αργότερα και τα WorldSBK έφτασαν στο Estoril με τον Razgatlioglu να ξεκινά ένα σερί επτά αγώνων στο βάθρο, αν και η πρώτη νίκη της σεζόν του το 2021 θα ερχόταν στον τρίτο γύρο.

Καθώς τα WorldSBK κατευθυνόταν προς την Ιταλία, ο Razgatlioglu κέρδισε τις δύο πρώτες του νίκες στο Misano, αν και το δυνατό ξεκίνημα του Rea στη σεζόν, με τέσσερις νίκες στους πρώτους εννέα αγώνες, σήμαινε ότι ο Razgatlioglu βρισκόταν 20 βαθμούς πίσω. Έπειτα ήταν η  επιστροφή των WorldSBK στο Ηνωμένο Βασίλειο. ένας γύρος που θα πρόσφερε μια σημαντική ανατροπή στην κούρσα του τίτλου.

Μια Superpole που επηρεάστηκε από τη βροχή σήμαινε ότι ο Razgatlioglu ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα και τον αγώνα Superpole από την 13η θέση, αλλά σύντομα προηγήθηκε στον πρώτο αγώνα μετά από ένα απίστευτο ξεκίνημα, δίνοντάς του την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να κλείσει την διαφορά από τον Rea ακόμη περισσότερο. Η Κυριακή ήρθε στο Donington Park και υπήρχε μια τελευταία ανατροπή καθώς ο Rea έπεσε στον δεύτερο αγώνα, τερματίζοντας στην 20η θέση και εκτός βαθμών, με τον Razgatlioglu να παίρνει τη νίκη και, μαζί με αυτήν, το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά.

Επόμενος αγώνας ήταν στο Assen και ήταν ο Rea που τελείωσε το Σαββατοκύριακο με το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα μετά από ένα χατ-τρικ νικών, με τον Razgatlioglu να τερματίζει τρίτος στον πρώτο αγώνα και τον αγώνα Superpole, αλλά να μην καταφέρνει να τερματίσει στον δεύτερο αγώνα. Ο Garrett Gerloff  έπεσε πάνω στον Τούρκο αναβάτη στην πρώτη στροφή του 1ου γύρου. Η νίκη του Rea και η πτώση του Razgatlioglu οδήγησαν την διαφορά στους 37 βαθμούς. 

Δύο νέες πίστες παρείχαν νέες προκλήσεις καθώς ήρθε ο Αύγουστος με το Autodrom Most να σηματοδοτεί την επιστροφή του γύρου της Τσεχίας και το Circuito de Navarra να διεξάγει τον Γύρο της Navarra για πρώτη φορά. Ο Razgatlioglu απάντησε από την απογοήτευση του Assen με βάθρα και στους έξι αγώνες στις δύο νέες πίστες, συμπεριλαμβανομένων τριών νικών, μιας απίστευτης μάχης στον τελευταίο γύρο με τον Scott Redding - μια από τις πολλές απίστευτες στιγμές της σεζόν του 2021. Ο πρώτος αγώνας ήταν επίσης ο δεύτερος αγώνας στον οποίο δεν τερμάτισε ο Rea και, ενώ διατήρησε το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα, η διαφορά μειώθηκε στους τρεις βαθμούς μετά το Most. Τα αποτελέσματα στη Navarra σήμαιναν ότι το ζευγάρι άφησε τον πρώτο γύρο της Ναβάρα ισόπαλο με 311 βαθμούς - ένα σημάδι του πόσο σκληρός  θα ήταν ο αγώνας για το πρωτάθλημα μετά από τις πιο απίστευτες μάχες όλο το Σαββατοκύριακο.

Έπειτα, τα WorldSBK κατευθύνθηκαν στο Magny-Cours σε μια ημερομηνία νωρίτερα από το συνηθισμένο, με τον Razgatlioglu να παίρνει δύο νίκες και τον Rea μία. αλλά δεν ήταν τόσο απλό. Ο Razgaltioglu πίστευε ότι είχε κάνει το πρώτο του χατ-τρικ στα WorldSBK, αλλά, μετά τον δεύτερο αγώνα, ανακοινώθηκε ότι θα υποβιβαζόταν μία θέση στον αγώνα Superpole για υπέρβαση των ορίων πίστας μετά από διαμαρτυρία της Kawasaki. Μετά τα δραματικά γεγονότα στη Γαλλία, η διαφορά ήταν μόλις επτά βαθμούς.

Η βροχή έπεσε πριν από τον πρώτο αγώνα στην Καταλονία, αλλά ο Razgatlioglu μπόρεσε να δείξει γρήγορο ρυθμό πριν ένα τεχνικό πρόβλημα τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τον αγώνα ενώ βρισκόταν πρώτος. Ακολούθησε ένα τραγικό Σαββατοκύριακο στη Jerez μόλις μια εβδομάδα αργότερα, μετά το θλιβερό θάνατο του αναβάτη του WorldSSP300, Dean Berta Viñales, με τον Razgatlioglu να κερδίζει δύο νίκες στις δύο μετά την ακύρωση του αγώνα Superpole. Το Portimao αποδείχθηκε ότι ήταν ένα Σαββατοκύριακο με ανατροπές σε μια πίστα γνωστή ως τρενάκι του λούνα παρκ. Ο Rea υπέστη δύο πτώσεις, στον πρώτο αγώνα και στον αγώνα Superpole, χωρίς να σημείωσε βαθμούς σε μια πίστα που έχει τόση εμπειρία και επιτυχία, μέχρι τη νίκη στον δεύτερο αγώνα, ενώ ο Razgatlioglu κέρδισε μια σκληρή νίκη στον πρώτο αγώνα πριν από την έκτη θέση στον αγώνα Superpole, που διεξήχθη σε βρεγμένες συνθήκες. Στον δεύτερο αγώνα, ήταν η σειρά του Razgatlioglu να έχει πτώση στο Portimao. Σε διάστημα λίγων ωρών, το προβάδισμα του Razgatlioglu μειώθηκε από τους 49 βαθμούς στους 24 με δύο γύρους να απομένουν.

Στον προτελευταίο γύρο στην Αργεντινή, ο Razgatlioglu μπόρεσε να επεκτείνει το προβάδισμά του στον τίτλο έως και 30 βαθμούς μετά από δύο ακόμη νίκες, αν και ο Rea κατάφερε να νικήσει τον Razgatlioglu στον δεύτερο αγώνα, διασφαλίζοντας ότι η διαφορά δεν αυξήθηκε περαιτέρω. Το δίδυμο πολέμησε σκληρά στο San Juan. Με τα αποτελέσματα στην Αργεντινή, ο τίτλος οδηγούνταν σε ένα θεαματικό φινάλε στην Ινδονησία.

Ο τίτλος αποφασίστηκε στον πρώτο αγώνα στην ολοκαίνουργια Pertamina Mandalika International Street Circuit μετά από έναν επικό αγώνα μεταξύ των τριών κορυφαίων του Πρωταθλήματος που μαινόταν και στους 20 γύρους. Παρά τη νίκη του Rea, ο Razgatlioglu ήρθε στη δεύτερη θέση, κάτι που του ήταν αρκετό για να τερματίσει το σερί των τίτλων του Rea και να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021.

Επόμενο άρθρο »

H Tissot συνεχίζει ως επίσημος χρονομέτρης του MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Δεύτερη νίκη για τον Jonathan Rea στην Ινδονησία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα