• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεύτερη νίκη για τον Jonathan Rea στην Ινδονησία
Νέα 21/11/2021 - 15:26

Ένας συντομευμένος δεύτερος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes στην Ινδονησία παρείχε άφθονο δράμα σε βρεγμένες συνθήκες, με καθυστέρηση στην εκκίνηση λόγω των συνθηκών που σημαίνει ότι ο αγώνας διεξήχθη σε 12 γύρους, από τους 21 γύρους που είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Ο Jonathan Rea διπλασίασε τις νίκες του στην Ινδονησία καθώς πάλεψε με τον Scott Redding για τη νίκη.

Καθώς ο αγώνας ξεκίνησε, ο Toprak Razgatligolu διατήρησε το προβάδισμα, με τους πέντε πρώτους να προσπαθούν γρήγορα να απομακρυνθούν. Ο Jonathan Rea και ο Scott Redding μπόρεσαν να ξεφύγουν με αμείλικτο ρυθμό καθώς μάχονταν για την νίκη του δεύτερου αγώνα.

Ο Rea και ο Redding αντάλλαξαν την πρώτη θέση καθώς προσπαθούσαν να τελειώσουν τη σεζόν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, συμπεριλαμβανομένης μιας υπέροχης κίνησης από την εξωτερική στον αναβάτη της Ducati στον 7ο Γύρο, αν και ο Redding ήταν σε θέση να ανταποκριθεί. Καθώς ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος, ο Redding μπόρεσε να κάνει μια κίνηση στην πρώτη στροφή προτού ο Rea ανταποκριθεί στη στροφή 10. Κατευθυνόμενος στη στροφή 16, ο Redding μπήκε από την εσωτερική του Rea αλλά βγήκε εκτός γραμμής, επιτρέποντας στον Rea να επιστρέψει στο προβάδισμα του αγώνα και να κερδίσει τη δεύτερη νίκη του στην Ινδονησία για το 215ο βάθρο της καριέρας του. Η δεύτερη θέση του Redding χάρισε στη Ducati το 660ο βάθρο της σε αγώνα.

Ο Axel Bassani ξεκίνησε καλά και βρισκόταν στην πρώτη ομάδα των πέντε αναβατών και στον 4ο γύρο προσπάθησε να ανέβει σε θέση βάθρου. Στην 17η στροφή, ο Bassani και ο Michael van der Mark ήρθαν σε επαφή και ο Bassani έπεσε, με το περιστατικό να τίθεται υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες της FIM WorldSBK, χωρίς να ληφθούν περαιτέρω.

Ο Van der Mark και ο Razgatlioglu πολέμησαν για την τρίτη θέση, με τον van der Mark να περνά τον Πρωταθλητή του 2021 στον 7ο γύρο για να διεκδικήσει το τρίτο βάθρο του 2021 και το 50ο για την BMW. Ο Razgatlioglu τερμάτισε στην τέταρτη θέση που σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ αυτού και του Rea στο τέλος της σεζόν ήταν 13 βαθμοί, ενώ εξασφάλισε επίσης το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για τη Yamaha. Η Yamaha κερδίζει τους τίτλους αναβατών, ομάδων και κατασκευαστών το 2021.

Ο Tom Sykes ολοκλήρωσε τη θητεία του στην BMW με μια πέμπτη θέση στο βρεγμένο, τερματίζοντας τρία δευτερόλεπτα μακριά από τον Garrett Gerloff στην έκτη θέση. Το αποτέλεσμα του Gerloff, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Bassani, σήμαιναν ότι ο Gerloff διεκδίκησε το βραβείο του καλύτερου ανεξάρτητου αναβάτη για το 2021. Τερμάτισε μπροστά από τον ομόσταυλό του, Kohta Nozane στην έβδομη θέση.

Ο Andrea Locatelli  τερμάτισε στην όγδοη θέση μετά από μάχη με τον Michael Ruben Rinaldi. Αν και ο Rinaldi προηγήθηκε του Locatelli στην πίστα, είχε μια πτώση στην 6η στροφή που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τον αγώνα και επέτρεψε στον Locatelli να διεκδικήσει την τέταρτη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος. Μετά τον αγώνα, ο Rinaldi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο RSUD NTB με ασθενοφόρο για περαιτέρω αξιολογήσεις, αφού διαγνώστηκε με διάστρεμμα του τραχήλου (λαιμού). Ο Isaac Viñales  ολοκλήρωσε την εκστρατεία του ως rookie με το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν (9oς) , μπροστά από τον Alvaro Bautista  του οποίου η καριέρα στην Honda τελείωσε με τερματισμό στην πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Εκθρονίζοντας τον βασιλιά

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Toprak Razgatlioglu είναι ο νέος Πρωταθλητής Superbikes!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα