• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: Όλα καλά με τους νέους κανονισμούς
O Casey Stoner σημείωσε ταχύτερους χρόνους από τους περσινούς και με τις δύο διαφορετικές γόμες των πίσω ελαστικών της Bridgestone.
Νέα 14/04/2010 - 12:10

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι αναβάτες με τους νέους κανονισμούς όσον αφορά τον περιορισμένο αριθμό των ελαστικών που χρησιμοποιούν σε κάθε αγώνα. Πιο συγκεκριμένα ο κάθε αναβάτης έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί 6 ελαστικά στον εμπρός τροχό στις ελεύθερες δοκιμές, τρία από κάθε γόμα κι έπειτα επιλέγει δύο ελαστικά στο τέλος των πρώτων δοκιμών. Βέβαια στο Qatar οι δοκιμές έγιναν την Παρασκευή το απόγευμα (νύχτα) πράγμα που οδήγησε τους περισσότερους να επιλέξουν την έξτρα σκληρή γόμα για το εμπρός ελαστικό. Ωστόσο, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στις άλλες πίστες και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Tohru Ubukata (Bridgestone) θα δούμε τους αναβάτες να κάνουν διάφορες επιλογές. 

 

Οι νέοι κανονισμοί περιορίζουν επιπλέον τον αριθμό των πίσω ελαστικών. Στο Qatar οι περισσότεροι επέλεξαν στην σκληρότερη γόμα αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα της περασμένης χρονιάς 5 διαφορετικές γόμες επαρκούν σχεδόν για κάθε αγώνα. Οι ομάδες κι οι αναβάτες δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με αυτό τον κανονισμό και προβλέπεται να μείνουν ικανοποιημένη στη συνέχεια της σεζόν εφόσον έπειτα από τις απαιτητικές συνθήκες του Qatar όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Σημειωτέων δε ότι ο Casey Stoner σημείωσε ταχύτερους χρόνους από τους περσινούς και με τις δύο διαφορετικές γόμες των πίσω ελαστικών της Bridgestone γεγονός που επιβεβαιώνει το πόσο κοντά βρίσκονται οι επιδόσεις (και ειδικά το θέμα της πρόσφυσης) στις διαφορετικές γόμες.

Επόμενο άρθρο »

Από εργομετρία πέρασε κι ο Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Marlboro Ducati: Carbon ή αλουμινένιο ψαλίδι;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα