• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Σήμερα ήθελα να αποφύγω τα λάθη
Δεν πήρα ρίσκα
Νέα 13/08/2021 - 21:06

Σε μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από μεταβαλλόμενες (και κακές) καιρικές συνθήκες, ο Fabio Quartararo περιορίστηκε στην 6η θέση των δοκιμαστικών, ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πόσω από την Ducati του Johann Zarco (που έκανε νέο ρεκόρ γύρου). Το Red Bull Ring σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη πίστα του Γάλλου αναβάτη και ο ίδιος δεν προσπαθεί να κρύψει αυτό το γεγονός.

"Το πρωί έκανα μερικές αλλαγές στην Μ1, αλλά ήταν δύσκολο με το μαλακό ελαστικό να έχω την σταθερότητα και την πρόσφυση που προσφέρει το μεσαίο", δήλωσε ο Fabio. "Στο βρεγμένο, η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη, ειδικά στην ευθεία πριν την είσοδο στην στροφή. Δεν έχω αυτοπεποίθηση, δουλεύουμε για να το λύσουμε αλλά είναι περίπλοκο. Πρακτικά, ψάχνω για κάτι που θα με κάνει πιο ανταγωνιστικό, με τα ηλεκτρονικά, ώστε να μην ζορίζω το λάστιχο πολύ γρήγορα".

Ο Fabio καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολλά θέματα να λυθούν.

"Σήμερα ήθελα να αποφύγω τα λάθη, πρακτικά δεν πήρα καθόλου ρίσκα όταν η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Σίγουρα, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί στον αγώνα, θα πάρω (ρίσκα) γιατί ο αγώνας είναι διαφορετικό πράγμα. Δυστυχώς, για εμένα, το να έχουμε δύο συνεχόμενους αγώνες στην Αυστρία είναι μειονέκτημα. Όλες οι άλλες Ducati έχουν βελτιωθεί και κανείς αναβάτης δεν έχει τα δεδομένα μου για να συγκρίνουμε".

"Έχουμε τα δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας για να δούμε. Σε εκείνη την περίπτωση έκανα έναν καλό γύρο στα δοκιμαστικά και είχα καλό ρυθμό στον αγώνα. Το πρόβλημα τώρα είναι να καλύψουμε το κενό με την Ducati".

Σαν να μην έφταναν αυτά, αυτό το Σαββατοκύριακο ο Quartararo θα είναι μόνος του στην εργοστασιακή Yamaha, κάτι στο οποίο, ο ίδιος, δεν αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.

"Η απουσία του Viñales δεν είναι πρόβλημα, καθώς θέλω να είμαι επικεντρωμένος στον εαυτό μου. Επίσης, κατά την διάρκεια της χρονιάς δεν έχουμε πολλά πράγματα να εξελίξουμε. Σε κάθε περίπτωση, ξέρω τι χρειάζεται να κάνω για να εξελίξω την μοτοσυκλέτα. Όσο για τον Maverick, ρωτήστε την Yamaha. Ξέρουν περισσότερα από όσα ξέρω".

Όοσ για τον αγώνα της Κυριακής, αυτός θα είναι κυρίως αμυντικός από την πλευρά του Fabio.

"Σε σύγκριση με το παρελθόν, πλέον έχω περισσότερη εμπειρία και προσπαθώ να διαχειρίζομαι καλύτερα τα πράγματα. Πέρυσι ήμουν αγχωμένος, σκεπτόμενος το πρωτάθλημα, αλλά τώρα σκέφτομαι αγώνα αγώνα και όλα πηγαίνουν καλύτερα".

 

 

Επόμενο άρθρο »

H Petronas εκτός MotoGP το 2022!

« Προηγούμενο άρθρο

Spielberg: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα