• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είχα έναν αξιοπρεπή αγώνα
Στόχος για τον επόμενο να είμαι μέσα στην δεκάδα
Νέα 09/08/2021 - 12:39

Αυτές τις μέρες, η 13η θέση είναι ένα αποτέλεσμα με το οποίο ο Rossi δεν μπορεί να είναι απογοητευμένος μετά από ένα πρώτο μισό της σεζόν που είχε πολλές απογοητεύσεις.  Όχι ότι ο γιατρός είναι ευτυχισμένος με αυτό, αλλά ίσως βρήκε κάτι πάνω στο οποίο μπορεί να χτίσει από εδώ και πέρα. 

"Σε τελική ανάλυση, ο αγώνας δεν ήταν καταστροφή", ανέφερε ο Rossi. "Πήρα μερικούς βαθμούς και τερμάτισα. Δυστυχώς έχασα κάποιες θέσεις στην αρχή, μετά είχα καλό ρυθμό και μπορούσα να οδηγήσω αξιοπρεπώς. Είχα επίσης μερικές καλές μάχες με τους αναβάτες που περίμενα, αυτούς που έχουν παρόμοιο ρυθμό με εμένα. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι αυτή δεν είναι μια καλή πίστα για τις Yamaha, χρειαζόμαστε τελική ταχύτητα και επιτάχυνση κάτι που δεν έχουμε ".

Ποιές ήταν οι δυσκολίες στην αρχή του αγώνα;

"Από το Sachsenring έχουμε την συσκευή που χαμηλώνει το μπροστινό στην εκκίνηση, αλλά για να το χρησιμοποιήσεις χρειάζεσαι μια διαφορετική ρύθμιση στα ηλεκτρονικά και δεν νιώθω άνετα με αυτήν ακόμα. Πάντα χάνω θέσεις. Βελτιωθήκαμε λίγο αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά όχι αρκετά. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι στην αρχή του αγώνα όλοι είναι πολύ επιθετικοί και, εφόσον η Yamaha δεν είναι πολύ γρήγορη στην ευθεία, όταν είναι σε ένα γκρουπ είναι εύκολο να χάσεις θέσεις στην ευθεία ".

Επιστρέφουμε στο Red Bull Ring σε λίγες μέρες. Τι περιμένεις;

"Όπως είπα, δεν ήταν καταστροφή. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος, αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο δουλέψαμε για να λύσουμε τα προβλήματα που μας ταλανίζουν από την αρχή της σεζόν. Λύσαμε κάποια και το επόμενο Σαββατοκύριακο μπορώ να είμαι πιο γρήγορος. Είναι μια δύσκολη πίστα για την Yamaha, ο στόχος μου είναι να κάνω μια καλύτερη εκκίνηση και να πάρω βαθμούς. Μπορώ να πω ότι το να είμαι μέσα στην δεκάδα είναι πάνω κάτω οι δυνατότητές μου, μιλώντας ρεαλιστικά ".

Αγωνιζόμαστε στο Red Bull Ring το οποίο πάλι έδειξε αδυναμίες στο θέμα ασφάλειας. 

"Το ατύχημα μεταξύ του Pedrosa και του Savadori θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε πίστα. Το πρόβλημα με αυτή την πίστα είναι ότι υπάρχουν 3-4 περιοχές ακραίου φρεναρίσματος και εκεί τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα, επίσης επειδή βάζουν πολύ πίεση στα φρένα. Σίγουρα το χειρότερο σημείο είναι η τρίτη στροφή, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Να γυρίσουμε στην παλιά διαμόρφωση της πίστας; Αυτό θα ήταν τέλειο, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνο καθώς δεν θα υπήρχαν χώροι διαφυγής ".

Αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα με τα φρένα;

"Είχα το Σάββατο, ήμουν στο όριο με την θερμοκρασία στο μπροστινό σύστημα. Οι τεχνικοί της Brembo με βοήθησαν, αλλάξαμε τις ρυθμίσεις για να βοηθήσουμε τα φρένα και την Κυριακή δεν είχα θέμα".

Πώς ήταν να αγωνίζεσαι με τον Pedrosa;

"Έκανε μια τρομερή επιστροφή. Ήλπιζα να μπορέσω να μείνω μαζί του αλλά ήταν πιο γρήγορος από εμένα. Ήταν πολύ καλός. Δεν είναι προφανές ότι θα είσαι γρήγορος όταν λείπεις τρία χρόνια από τους αγώνες".

Τι έχεις να πεις για την νίκη του Bezzechi;

"Το χρειαζόταν και έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Νομίζω ότι θα του δώσει ώθηση για το υπόλοιπο της σεζόν. Πάνω απ'όλα είμαι χαρούμενος με την δουλειά της ομάδας. Ο Vietti είχε επίσης έναν πολύ καλό αγώνα και τερμάτισε μπροστά από τον Raul Fernandez. Ελπίζω από εδώ και πέρα τα αποτελέσματα και των δύο να βελτιωθούν και συγχαίρω τους πάντες ".

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Η πρώτη επαφή ήταν λάθος υπολογισμός

« Προηγούμενο άρθρο

O Aleix Espargaro απογοητευμένος με τους αγωνοδίκες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα