• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Styria: Moto3 Αγώνας
Εκπληκτική νίκη του Αcosta μετά από μάχη με τον Garcia!
Νέα 08/08/2021 - 13:44

Το δράμα είχε ήδη ξεκινήσει για την Moto3, πριν καν σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης. Ο Xavier Artigas κατέθεσε ένα PCR τεστ που δεν ήταν ξεκάθαρο και για αυτό το λόγο δεν κατάφερε να πάρει μέρος στον αγώνα. Επίσης, οι μηχανικοί του κάτοχου της pole position, Deniz Öncu, έκαναν αλλαγές στην μοτοσυκλέτα του ενώ απομέναν τρία λεπτά για την εκκίνηση, με αποτέλεσμα ο Τούρκος αναβάτης να λάβει την ποινή εκκίνησης από το πίσω μέρος του grid.

Πρώτος έστριψε ο Romano Fenati, ακολουθούμενος από τους Sergio Garcia, Pedro Acosta και Jaume Masia. Οι περισσότεροι αναβάτες βγήκαν στην πίστα με βρόχινα ελαστικά, εκτός από 7, οι οποίοι πήραν το ρίσκο θεωρώντας ότι η πίστα θα στεγνώσει πιο γρήγορα, ρίσκο που όπως θα δούμε δεν απέδωσε. 

Ο Sergio Garcia πέρασε τον Romano Fenati στον δεύτερο γύρο και ο Pedro Acosta στον αμέσως επόμενο, με τους δύο Ισπανούς αναβάτες να αρχίζουν αμέσως να χτίζουν διαφορά. Υπήρχαν κάποιες αψιμαχίες μεταξύ τους, με τον Acosta να περνάει τρεις φορές τον Garcia στην τρίτη στροφή, για να προσπεραστεί με την σειρά του αμέσως μετά, αλλά σε γενικές γραμμές οι δύο αναβάτες πήγαιναν μαζί, αυξάνοντας την διαφορά τους από τους υπόλοιπους. 

Ο Andi Farid Izdihar ήταν το πρώτο θύμα των σλικ ελαστικών καθώς είχε πτώση στην πρώτη στροφή και μετέπειτα στην τρίτη στροφή και τελικά εγκατέλιψε τον αγώνα. Η διαφορά ήταν μεγάλη ανάμεσα στα βρόχινα ελαστικά και στα σλικ, με τον καλύτερο αναβάτη με σλικ στην μέση του αγώνα να είναι ο Darryn Binder στην 16η θέση!

Μπροστά, ο Jaume Masia είχε περάσει τον Romano Fenati για την τελευταία θέση του βάθρου, αλλά δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά. Οι δύο πρώτοι είχαν ξεφύγει σε αυτό το σημείο 10 δευτερόλεπτα από τους υπόλοιπους.

Καθώς πλησιάζαμε στα τελειώματα του αγώνα και η πίστα στέγνωνε, ο Darryn Binder άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα και να κάνει μαι τελική επίθεση. Αλλά ήταν πολύ αργά πλέον. Παρόλα αυτά, ο Νοτιοαφρικανός κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την 6η θέση, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα αν λάβουμε υπόψη την λάθος επιλογή των ελαστικών που έκανε ο Binder.

Στην κορυφή όλοι (οι αναβάτες, οι σχολιαστές, οι θεατές, οι ομάδες) ετοιμάζονταν για την μεγάλη μάχη που σίγουρα θα έδιναν στον τελευταίο γύρο ο Sergio Garcia και ο Pedro Acosta. Πράγματι, μόλις στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, ο Acosta έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά. Ο Garcia δεν θα το άφηνε έτσι προφανώς και αντεπιτέθηκε στην τρίτη στροφή, όπου οι δύο αναβάτες ακούμπησαν, ο Acosta αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή του και ο Garcia πέρασε μπροστά. Στον υπόλοιπο γύρο, ο Acosta ακολουθούσε τον Garcia χωρίς να δοκιμάζει να τον περάσει, μέχρι που φτάσαμε στην ένατη στροφή. Εκεί ο Acosta έκανε την κίνησή του και πέρασε μπροστά. Ο Garcia έχασε σε εκείνο το σημείο τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε από την δεύτερη θέση. Ταχύτατα ανέβηκε πάλι στην μοτοσυκλέτα και κατάφερε να αρπάξει την δεύτερη θέση, μπροστά από τον Romano Fenati που, στην τελευταία στροφή, κατάφερε να περάσει τον Jaume Masia προσφέροντάς μας για άλλη μια φορά τον κλασσικό, δραματικό τελευταίο γύρο της Αυστρίας.

Πιο πίσω, στην πέμπτη θέση ήταν ο Ayumu Sasaki, που ήταν ο ταχύτερος στις ΕΔ3, μπροστά από τον Darryn Binder. Πολύ καλό αποτέλεσμα στην έβδομη θέση για τον Ryusei Yamanaka, όπως και για τον Yukii Kuni στην όγδοη θέση. Ο Αυστριακός αναβάτης, Max Kofler τερμάτισε ένατος, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Adrian Fernandez.

Ο κάτοχος της pole position, Deniz Öncu, τερμάτισε τελικά 21ος, μπροστά από τον Dennis Foggia, ο οποίος έκανε έναν πολύ κακό αγώνα.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Styria: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Styria: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA