• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δοκιμές του Rossi με το Focus
Μια πρώτη γεύση από το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Ράλι της Μonza αλλά και στον τελευταίο αγώνα του WRC, στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, πήρε ο Valentino Rossi.
Νέα 14/11/2008 - 00:00
Μια πρώτη γεύση από το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Ράλι της Μonza αλλά και στον τελευταίο αγώνα του WRC, στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, πήρε ο Valentino Rossi.

Την περασμένη Τρίτη 11/11, ο Ιταλός σούπερ σταρ βρέθηκε στην Cumbria όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Ford Focus RS WRC προδιαγραφών του 2007 που του έχει ετοιμάσει η M-Sport.

Ο οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των motoGP οδήγησε για πέντε ώρες το αγωνιστικό του όπλο συμπληρώνοντας συνολικά 80km σε χωμάτινες και λασπώδεις ειδικές διαδρομές οι οποίες ήταν αντιπροσωπευτικές αυτών που θα συναντήσει στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.

«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα για μένα γιατί πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία στιγμή που οδήγησα αυτοκίνητο στη λάσπη», είπε ο Rossi και πρόσθεσε αναφερόμενος στο αυτοκίνητο: «Είναι τελείως διαφορετικό από το Ιmpreza που είχα οδηγήσει το 2006 στη Νέα Ζηλανδία, όπως διαφορετικά είναι και τα ελαστικά. Όμως το Focus είναι πολύ γρήγορο και ο κινητήρας έχει πολύ δύναμη. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα καλά με το αυτοκίνητο».

Στην πρώτη του απόπειρα στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, το 2002, εγκατέλειψε στο 17ο χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής, μετά από έξοδο που είχε με το Peugeot 206WRC.

To 2006 επέστρεψε δριμύτερος στο WRC τερματίζοντας 11ος στη Νέα Ζηλανδία στο μπάκετ ενός Impreza. Τώρα, στην τρίτη του συμμετοχή σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, περιμένει κάτι καλύτερο.

«Ο πρώτος μου στόχος είναι να τερματίσω. Στη Νέα Ζηλανδία ήμουν 11ος και στόχος μου φέτος είναι να βελτιώσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

Όσο για το μέλλον, ο Rossi άφησε για ακόμα μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να τρέξει στο WRC όταν αποχωρήσει από τα motoGP.

«Είναι πολύ πιθανό να γίνει αυτό όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου στα motoGP. Ακόμα όμως δεν έχω αποφασίσει. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Yamaha. Όταν αυτό τελειώσει θα δούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επόμενο άρθρο »

Αφήνει το Νο48 ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

20ήμερο φωτιά για τον πολυάσχολο Rossi

Χορηγοί