• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μπορεί κανείς να σταματήσει τον Quartararo στην Καταλονία;
Νέα 03/06/2021 - 21:45

Η Καταλονία είναι μια πίστα που ταιριάζει στον Fabio Quartararo. Νικητής πέρυσι, στην pole position πρόπερσι (όντας rookie) και επίσης εκεί κέρδισε το πρώτο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία. Πλέον έχει αναρρώσει πλήρως από την εγχείρηση στο χέρι και βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, όπως απέδειξε και στο Mugello. Υπάρχει άραγε κάποιος που μπορεί να του στερήσει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου την Κυριακή;

Από το στρατόπεδο της Yamaha κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο. Ο Maverick Viñales σίγουρα θέλει να επιστρέψει σε καλά αποτελέσματα και να βρει την αίσθηση που είχε στο Qatar. Με την αλλαγή του αρχιμηχανικού του θα προσπαθήσει να...επανεκκινήσει τα πράγματα και να στοχεύσει στο βάθρο. Ο Franco Morbidelli από την άλλη θα θέλει μια καλύτερη εκκίνηση απ'οτι στο Mugello (όπου μπλέχτηκε στο ατύχημα του Marc Marquez) και να συνεχίσει την πορεία του εκεί που την άφησε στην Jerez. Στο βάθρο. Ο ομόσταυλός του Valentino Rossi έδειξε σημάδια βελτίωσης στο Mugello (όπου τερμάτισε στην δέκατη θέση) και δήλωσε ότι νοιώθει καλύτερα με την μοτοσυκλέτα, στοχεύοντας να βελτιώσει τα αποτελέσματά του. Παρά ταύτα, θεωρείται απίθανο κάποιος από αυτούς τους τρεις να απειλήσει τον Fabiο, εκτός αν ο Viñales έχει κάποιο από τα απίστευτα Σαββατοκύριακα στα οποία μας έχει συνηθίσει ανά καιρούς.

Με τον Rins εκτός, ο Joan Mir θα σηκώσει το βάρος του αγώνα για την Suzuki. O περσινός πρωταθλητής σκαρφάλωσε στο βάθρο του Mugello για πρώτη φορά το 2021, ενώ πέρυσι στην Καταλονία είχε βρεθεί επίσης στο βάθρο. Ο Joan Mir έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος σε κάποιους αγώνες, και η Καταλονία είναι σίγουρα μέσα σε αυτούς.

Σημάδια σοβαρής ανάκαμψης δείχνει και η KTM, μετά από ένα κακό ξεκίνημα της χρονιάς. Στον τελευταίο αγώνα και οι δύο εργοστασιακές της μοτοσυκλέτες ήταν μέσα στην πεντάδα, με τον Miguel Oliveira στο βάθρο και τον Brad Binder 5o. H ισοφάριση του ρεκόρ ταχύτητας από τον Brad Binder, δείχνει ότι το νέο πλαίσιο έχει επιφέρει μεγάλες βελτιώσεις και ο Miguel Oliveira είναι νικητής δύο περσινών αγώνων, με μεγάλη διαφορά μάλιστα στο Portimao. Μπορεί την Κυριακή να αποτελέσει απειλή για τον άπιαστο Quartararo;

Από την άλλη, οι βασικοί ανταγωνιστές του Quartararo στο πρωτάθλημα, Francesco Bagnaia και Johann Zarco, έρχονται από ένα μουδιασμένο Σαββατοκύριακο. O Bagnaia έκανε το μοναδικό του λάθος μέχρι τώρα στη σεζόν και δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα, ενώ ο Zarco πάλεψε για λίγο με τον Fabio, πριν ο τελευταίος εξαφανιστεί στον ορίζοντα, με τον αναβάτη της Pramac να περιορίζεται τελικά σε μία τέταρτη θέση. Παρά αυτές τις ατυχίες, ο Bagnaia ( ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει σε Grand Prix) παραμένει πάντα μια απειλή, καθώς είναι από τους λίγους αναβάτες που μπορούν να πιάσουν τον Quartararo. Στην ίδια κατηγορία κινείται και ο Johann Zarco, του οποίου η σταθερότητα μπορεί να αποδειχθεί και απειλή για το πρωτάθλημα, σε ενδεχόμενη ατυχία του Quartararo. Ο Jack Miller δεν μπορεί επίσης να αφεθεί εκτός συναγωνισμού, καθώς μπορεί να μην είχε το Mugello που ήθελε, αλλά έχει κερδίσει τους δύο προηγούμενους αγώνες και μπορεί να είναι πολύ γρήγορος την μέρα του αγώνα. O Jorge Martin,  με το εντυπωσιακό του βάθρο στον πρώτο του αγώνα, επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του, αλλά μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα επανέλθει. 

Όσο για την Honda, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και να φτάσει στο βάθρο. Μετά από κάποιους εντυπωσιακούς χρόνους από τον Nakagami στο Mugello τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε το ιαπωνικό εργοστάσιο. Αν κάποιος μπορεί να παλέψει για το βάθρο αυτή τη στιγμή,  αυτός είναι ο Nakagami, αλλά πολύ δυσκολα τον φανταζόμαστε νικητή. 

Τέλος, η Aprilia με τον Aleix Espargaro βρίσκεται σταθερά μέσα στην δεκάδα, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στο βάθρο. 

Συμπερασματικά, αν κάποιος μπορεί να σταματήσει αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο που λέγεται Quartararo την Κυριακή αυτός θα είναι είτε ο Mir είτε ένα από τα τρία Ducati των Miller, Bagnaia και Zarco. 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Απίστευτο! Δεν θα συμμετάσχει στην Καταλονία ο Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα