• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez : Αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλειά μου και μετά ο αγώνας
Νέα 29/04/2021 - 21:24

Κατά την συνέντευξη τύπου ο Marc Marquez μεταξύ άλλων δήλωσε πως μετά τον τραυματισμό και την μακρά απουσία του ο τρόπος που προσεγγίζει τους αγώνες έχει αλλάξει. "Έχεις μόνο ένα σώμα και αν το προσέχεις μπορείς να τρέξεις σε περισσότερους αγώνες. Πρέπει να παίρνεις ρίσκα, αλλά πρέπει να αποφασίζεις που αξίζει να τα πάρεις. Η φιλοσοφία μου είναι ίδια αλλά πλέον βάζω ως πρώτη προτεραιότητα το σώμα μου και όχι τον αγώνα. Πριν τον τραυματισμό ήταν το αντίθετο". Επίσης, ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε πως πολλά έχουν αλλάξει μέσα στον ένα χρόνο απουσίας του, τόσο στις μοτοσυκλέτες όσο και στο στυλ οδήγησης κάποιων από τους αντιπάλους του. Κατά την ερώτηση αν υπάρχει αλλαγή γενεών στα MotoGP και αν νιώθει μεγάλος απάντησε : "Σίγουρα υπάρχει αλλαγή γενεών, είναι ο φυσικός κύκλος της ζωής. Ακόμα νιώθω νέος. Έχω καλό κίνητρο για να συνεχίσω, είμαι ακόμα ανταγωνιστικός. Πιστεύω όταν παύεις να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να αποσύρεσαι.

Ιστορίες από τα χρόνια τους στην ακαδημία VR46 μοιράστηκαν με τους δημοσιογράφους οι Francesco Bagnaia και Franco Morbidelli. O πρώτος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπήρχε η ακαδημία δεν θα ήταν και ο ίδιος εδώ. "Την πρώτη μου χρονιά ήμουν κακός, τερμάτιζα σχεδόν πάντα τελευταίος. Μου δώσανε συμβόλαιο από την ακαδημία και ένιωθα τέλεια που μιλούσα με τους άλλους αναβάτες και ανταλλάσαμε απόψεις, ενώ οι προπονήσεις μαζί τους μου έδιναν κίνητρο". Ο Franco Morbidelli θυμάται την μέρα που ο Valentino Rossi του είπε ότι θα μεταφερθεί στην Moto2 : " Ήμασταν σε μεσημεριανό γεύμα όταν μου το είπε και σοκαρίστηκα. Νόμιζα ότι η πορεία μου θα ήταν στα Superbikes και ακόμα τον θυμάμαι να μου λέει "σε χρειαζόμαστε στην Moto2". Ήταν από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου".

Ο Ιταλοβραζιλιάνος αναβάτης μίλησε επίσης και για το κλίμα στην ομάδα με τον Rossi, όπως και για την νέα ομάδα που ετοιμάζει ο Valentino : "Υπάρχει μια διαφορετική αύρα με τον Valentino Rossi, όπως ήταν αναμενόμενο. Τα πάω καλά μαζί του, γνωριζόμαστε χρόνια. Μέσα στο paddock φωνάζει περισσότερο από τον Fabio, το οποίο είναι περίεργο (γελώντας). Μιλάω μαζί του για την καινούρια ομάδα, προσπαθώ να μάθω πληροφορίες αλλά είναι πολύ καλοί στο να μου τις κρύβουν. Πάντως δεν υπάρχουν συζητήσεις για μεταγραφή μου σε αυτή την ομάδα του χρόνου".

Μεγάλο κομμάτι της κουβέντας περιστράφηκε γύρω από τον εκπληκτικό rookie της Moto3, Pedro Acosta, ο οποίος ήταν παρών στην συνέντευξη. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τους υπόλοιπους οδηγούς για συμβουλές προς τον Acosta, ανέφεραν ότι είναι σημαντικό προς το παρόν να περνάει καλά αγωνιζόμενος και να μην υποκύψει σε πίεση από τα μέσα ενημέρωσης, όπως και ότι είναι βασικό να μείνει ταπεινός και να συνεχίσει να δουλεύει. Για την ενδεχόμενη άνοδό του κατευθείαν στα MotoGP, χωρίς το πέρασμα από την Moto2, οι περισσότεροι ανέφεραν ότι καλό είναι να περάσει δυο χρόνια σε κάθε κατηγορία για την απόκτηση εμπειρίας. Ο Morbidelli δήλωσε ότι ο Acosta έχει κάτι το διαφορετικό, φαίνεται πολύ συγκεντρωμένος και αν νιώσει έτοιμος για το μεγάλο βήμα να το κάνει.

Ο ίδιος ο Pedro Acosta είπε πως ένιωθε πολύ νευρικός πριν την συνέντευξη αλλά το να ακούς τόσο καλά λόγια από τους κορυφαίους οδηγούς είναι τέλειο συναίσθημα. "Πριν την σεζόν γνωρίζαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα αλλά δεν περιμέναμε να πάει τόσο καλά. Ο Marc (Marquez) με συμβούλευσε να είμαι προσεκτικός και να παραμένω ήρεμος", δήλωσε ο 16χρονος Ισπανός, ενώ στην ερώτηση αν έχει κάποιο πρότυπο απάντησε : "Ο Kevin Schwantz είναι το είδωλό μου, αν όχι ο Marc".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto3 : ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Η Aprilia υπογράφει συμβόλαιο με την Dorna!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA