• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW M Award MotoGP™: Η BMW M5 CS το Έπαθλο για το 2021
Νέα 16/04/2021 - 21:04
  • Η νέα BMW M5 CS είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο στην ιστορία της BMW M.

  • To BMW M Award θα δοθεί στον καλύτερο των Κατατακτηρίων του MotoGP™ για 19η φορά το 2021.

 
Το BMW M Award είναι ένας “διαγωνισμός” που είναι μέρος του MotoGP™. Είναι μια σημαντική επιβράβευση για τον καλύτερο οδηγό στο τέλος της χρονιάς, στη συνολική βαθμολογία που παίρνει με βάση τις επιδόσεις του στις Κατατακτήριες Δοκιμές. Για το 2021 η νέα BMW M5 CS θα είναι το εκπληκτικό “δώρο” στο νικητή! 
Η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα των σούπερ-σπορ μοντέλων CS με την παρουσίαση της BMW M5 CS, μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με κινητήρα 4.4 lit V8 με απόδοση 467 kW/635 hp, που γίνεται το δυνατότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της BMW M!
Χάρις στην M Power κάτω από το καπό η BMW M5 CS κάνει τα 0 – 100 km/h σε 3.0 sec και τα 0 – 200 km/h 10.3 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 km/h. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το 8ταχυτο M Steptronic και για τη μεταφορά της τεράστιας δύναμης στο δρόμο φροντίζει το σύστημα 4κίνησης M xDrive, που δίνει και τη δυνατότητα κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς. Σημασία δόθηκε στο να κρατηθεί χαμηλά το βάρος και είναι η ελαφρύτερη Μ5, έχοντας εκτός των άλλων και κεραμικά φρένα. 
Το Frozen Deep Green χρώμα του φετινού BMW M Award νικητή είναι το ίδιο με το βασικό χρώμα του BMW M5 CS MotoGP safety car, που βλέπουμε σε κάθε πίστα.

Οι βαθμοί που παίρνει κάθε οδηγός για τη θ΄'εση του στις Κατατακτήριες, δίνονται με το ίδιο σύστημα με τους βαθμούς του Πρωταθλήματος, δηλαδή 25 ο πρώτος, 20 ο 2ος κ.ο.κ. Το ρεκόρ νικών στο BMW M Award έχει ο Marc Márquez, που έχει παραλάβει 7 ανάλογα αυτοκίνητα στη σειρά από το 2013 έως το 2019. Το 2020 νικητής ήταν ο Fabio Quartararo. Για να δούμε ποιος θα παραλάβει αυτήν την Μ5 στην Βαλένθια!

 

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Γιατί έπιασε φωτιά η Ducati μου;

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao Moto2: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα