• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ducati και η πτώση της τελικής έως 14χλμ/ώρα στον Αγώνα!
Πιθανοί λόγοι πίσω από αυτή τη σημαντική πτώση
Νέα 31/03/2021 - 13:57

Για πολλοστή φορά ο Αγώνας της Κυριακής έδειξε ότι η απόλυτη ταχύτητα κι η τεράστια τελική δεν σου δίνουν απαραίτητα τη νίκη. Ακόμα και σε πίστες με ευθεία πάνω από ένα χιλιόμετρο, όπως αυτή του Qatar. Η Yamaha ήταν πάντα μακριά από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις τελικές ταχύτητες, ωστόσο πήρε τη νίκη με τον Maverick Vinales που έκανε τρομερή εμφάνιση.

Από την άλλη, η Ducati έκλεβε την παράσταση στις ΕΔ4 του Σαββάτου, όταν ο Johann Zarco έγραψε τελική στα 362.4χλμ/ώρα που είναι ρεκόρ για όλο το MotoGP. Στον Αγώνα όμως, η τελική του Γάλλου έπεσε κατά 14,1χλμ/ώρα! Αλλά και των υπολοίπων Ducati η τελική ταχύτητα ήταν αρκετά μειωμένη. Φυσικά λόγω των συνθηκών και των υπολοίπων εργοστασίων οι τελικές ήταν πιο κάτω την Κυριακή.

Ο δυνατός αέρας δεν βοήθησε την κατάσταση φυσικά. Επιπλέον τα ντεπόζιτα ήταν γεμάτα στην αρχή και όταν άρχισαν να αδειάζουν τα ελαστικά δεν ήταν καινούργια, για να αποδώσουν τόσο καλά και να φτάσουμε σ’ αυτές τις τελικές. Συν τοις άλλοις, ο Zarco όταν έκανε την υψηλή τελική το Σάββατο, είχε υπέρ του το slipstream ενώ με τη φόρα που είχε φρέναρε τόσο βαθιά μέσα στην πρώτη στροφή, ώστε κέρδισε και εκεί λίγο στην τελική. Φυσικά έχασε το σημείο φρεναρίσματος και βγήκε εκτός πίστας.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες έπαιξαν το ρόλο τους, ωστόσο και πάλι η τόσο μεγάλη πτώση προκαλεί εντύπωση και εγείρει ερωτήματα, όπως το αν τελικά οι μηχανικοί της Ducati επέλεξαν να μειώσουν την ιπποδύναμη ώστε να βελτιωθεί η κατανάλωση και να «βγει» ο Αγώνας των 22 γύρων. Η κατανάλωσε άλλωστε σε μια πίστα όπως το Κατάρ, είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Επόμενο άρθρο »

Συνεργασία Motul και HRC με στόχο την κορυφή

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Ο Vinales ήταν από άλλον πλανήτη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα