• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: H δύναμη της Ducati μου χάρισε το βάθρο!
Νέα 31/03/2021 - 09:38

Τα πάντα είναι θέμα οπτικής. Ο Fransesco Bagnaia μπορεί να νιώθει είτε απογοητευμένος που έχασε τη νίκη στα τελευταία στάδια του αγώνα, είτε χαρούμενος επειδή ξεκινά τη νέα σεζόν – ως εργοστασιακός – με ένα βάθρο. Ο ίδιος, μετά τον Αγώνα της Κυριακής, έλεγε: «Είμαι απογοητευμένος, αλλά δεν θα έπρεπε να είμαι! Πέρυσι στο δεύτερο μισό της χρονιάς έκανα αρκετά λάθη. Τώρα όμως όχι. Η μηχανή της Ducati με τη δύναμή της μας χάρισε το βάθρο».

Τι πήγε λάθος; «Ακολούθησα τη λάθος στρατηγική. Μπήκα μπροστά και πίεσα, αλλά έφθειρα τα ελαστικά μου και από τα μισά του Αγώνα και μετά είχα προβλήματα με το πίσω ελαστικό. Πίστευα ότι θα κρατούσα το ρυθμό μου μέχρι το τέλος, αλλά ήταν και διαφορετικές οι συνθήκες απ’ ότι στο τεστ. Ο ρυθμός μου ήταν ο σωστός, αλλά για τις χτεσινές συνθήκες. Στον Αγώνα είχαμε τον αέρα και 7 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία».

Και συνέχισε αναφερόμενος στον Αγώνα της Κυριακής: «Δοκίμασα τα πάντα, έκλεινα τις πόρτες και όταν με πέρασε ο Vinales προσπάθησα να μείνω κοντά του, αλλά έφυγε μπροστά αμέσως. Στον τελευταίο γύρο, με τους Zarco και Joan, πήρα πολλά ρίσκα και όταν είδα ότι ο Joan άνοιξε τη γραμμή του σκέφτηκα να πάρω την τελευταία στροφή τέλεια».

Η τελική της Ducati, που είχε εντυπωσιάσει την προηγούμενη του Αγώνα ημέρα με το ρεκόρ του Zarco, δεν ήταν η ίδια την Κυριακή. «Δεν είχαμε την κατάλληλη πρόσφυση και ήταν και ο αέρας. Έχανα λίγο στην πρώτη φάση της επιτάχυνσης. Τώρα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στο δεύτερο μέρος του Αγώνα γιατί χάνω πρόσφυση. Αν είχα λίγη παραπάνω θα μπορούσα να μείνω κοντά στον Maverick».

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Ο Vinales ήταν από άλλον πλανήτη!

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα ρεκόρ για τα ελαστικά MICHELIN MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα