• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διχογνωμία στην Yamaha για τις εκκινήσεις
Νέα 27/03/2021 - 09:57

Όπως και στα τεστ, έτσι και χτες στην επίσημη έναρξη του Αγωνιστικού τριημέρου, ο Maverick Vinales έκανα πολλές δοκιμές του συστήματος εκκίνησης της Yamaha. Κάτι απαραίτητο για την έναρξη του Αγώνα της Κυριακής, αφού – όπως έλεγε μετά – οι «…Ducati φαίνεται ότι ξεκινούν ακόμα καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Επομένως αυτός είναι νευραλγικός τομέας για μένα και πρέπει να βελτιωθούμε. Πέρυσι ήμουν δυνατός και σταθερός στο δεύτερο μισό του Αγώνα, αλλά πριν έπρεπε συνεχώς να κερδίζω θέσεις».

Στο ότι πρέπει η Yamaha να βελτιώσει τις εκκινήσεις της συμφωνεί και ο Fabio Quartararo. «Ακόμα κι όταν ξεκινάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, πάλι δεν είμαστε στο επίπεδο των άλλων», έλεγε ο Γάλλος. Ωστόσο οι δυο τους διαφωνούν στον τρόπο με τον οποίο θα έρθει η βελτίωση. «Είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί πολύ γρήγορα από την Yamaha», τονίζει ο Fabio. «Δεν θα είναι εύκολο», διαφωνεί ο Maverick και συνεχίζει:

«Δεν ξέρω αν θα καταφέρω αυτό το Σ/Κ να φτάσω στο επίπεδο που θέλω. Κάναμε μερικά βήματα μπροστά αλλά θέλουμε δουλειά. Θα είμαι χαρούμενος αν στους πρώτους γύρους του Αγώνα της Κυριακής δεν χρειαστεί να κερδίσω πολλές θέσεις».

Πέρα από το θέμα με τις εκκινήσεις, η ημέρα πήγε καλά για την Yamaha, με τον Fabio Quartararo να έχει την τρίτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Υπάρχουν όμως και τα αρνητικά σημεία. «Σε σχέση με το τεστ έχουμε χάσει δυόμιση δέκατα στο τελευταίο κομμάτι από τις Ducati και είναι και το πρόβλημα με την τελική επίσης». Το θέμα αυτό απασχολεί και τον Vinales: «Τουλάχιστον στο τρίτο κομμάτι της πίστας είμαστε πολύ καλοί. Έχω βελτιωθεί σε σχέση με το τεστ και η θέση μου το επιβεβαιώνει αυτό. Η ισορροπία της μοτοσυκλέτας δεν είναι η καλύτερη, αφού η πρόσφυση έχει αλλάξει σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, όμως το δουλεύουμε και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε καλές κατατακτήριες».

Επόμενο άρθρο »

Πυρακτωμένοι δίσκοι στο Qatar GP

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Οι Ducati είναι το φαβορί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα