• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
GP Ουγγαρίας: Μπορεί και να μην γίνει
Τραπεζικά κωλύματα
Νέα 15/03/2010 - 14:43

Πρόβλημα στον ορίζοντα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τον αγώνα του Balatonring στην Ουγγαρία. Η κρατικών συμφερόντων τράπεζα Hungarian Development Bank, φαίνεται πως δεν θα χορηγήσει δάνειο ύψους 15,3 δισ Φιορινιών (περίπου 58 δισ €) τα οποία απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής της πίστας. Ο λόγος, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, είναι το υψηλό ρίσκο που έχει ένα τόσο μεγάλο δάνειο, αλλά και κάποια “προβλήματα επιμέλειας” του έργου.

 

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε πως το Ουγγρικό το κράτος θα επένδυε το 70% των χρημάτων του έργου, για να πάρει ένα ποσοστό ιδιοκτησίας ύψους 30% περίπου. Φαίνεται ωστόσο πως ο αρχικός υπολογισμός για τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσης δεν ήταν ικανοποιητικός.

Συνεπώς η εταιρεία Savoly Motorcentrum Fejleszto, η οποία είναι υπεύθυνη για το έργο, θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τα κεφάλια για την αποπεράτωσή του. Τα έργα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19 Σεπτέμβρη 2010. Να θυμίσουμε πως και το 2009 το Ουγγρικό GP είχε βγει από το καλεντάρι του πρωταθλήματος, όταν έγινε σαφές ότι η πίστα δεν θα ήταν έτοιμη στην ώρα της. Τα GP είναι πολύ δημοφιλή στην Ουγγαρία και εξαιτίας της πολύ καλής πορείας του Gabor Talmacsi, ο οποίος πήρε τον παγκόσμιο τίτλο στα 125cc το 2007. Αν τελικά δεν γίνει ο συγκεκριμένος αγώνας στο Balatonring, θα μεταφερθεί στον πίστα Motorland Aragon στην Ισπανία.

 

Η τελευταία φορά που είχε γίνει GP στην Ουγγαρία (στην πίστα Hungaroring κοντά στην Βουδαπέστη) ήταν το 1992. Ο Eddie Lawson είχε κερδίσει τότε, με δεύτερο τον Doug Chandelr και τρίτο τον Randy Mamola.

Επόμενο άρθρο »

O Jorge Lorenzo στο Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

GP250: Επιστροφή στην δράση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA