• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ο Lorenzo έχει μεγάλη δυναμική!
Αλλά πρέπει να οδηγεί τακτικά MotoGP μοτοσυκλέτα
Νέα 10/10/2020 - 23:16

Ο Jorge Lorenzo δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος δοκιμαστής που διαθέτει κάποιο εργοστάσιο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο έμπειρος Ισπανός προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Yamaha, ωστόσο λόγω της γενικότερης κατάστασης με τον Covid-19, έχει μείνει πίσω από πλευράς ετοιμότητας.

 

Κι ενώ άλλοι, όπως ο Michele Pirro για παράδειγμα που συμμετέχει στα Ιταλικά SBK, κρατιούνται σε φόρμα, ο Jorge έχει οδηγήσει μόλις δυο φορές φέτος μοτοσυκλέτα MotoGP.

 

Την πρώτη φορά ήταν στην Sepang, όταν και κατάφερε να είναι μόνο 1,3’’ από την κορυφή και τη 2η φορά στο Portimao, πριν από μερικές ημέρες.

 

Και στις δυο περιπτώσεις είχε στη διάθεσή του μια Μ1 του 2019, όμως στην Πορτογαλία η απόστασή του από τον πρώτο εκτοξεύθηκε στα 3’’.

 

Και η διαφορά αυτή θα ήταν μεγαλύτερη αν και οι υπόλοιποι εργοστασιακοί μπορούσαν να έχουν τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες τους στην πίστα.

 

Για τον Rossi ο Jorge έχει τεράστια δυναμική ως δοκιμαστής, ωστόσο παραμένει δώρον-άδωρο αν δεν μπορεί να είναι σε φόρμα.

 

«Στην Μαλαισία ήταν καλός, αλλά μετά είπε και μόνος του ότι δεν είχε οδηγήσει μοτοσυκλέτα μέχρι το Portimao».

 

«Νομίζω λοιπόν ότι έχει μεγάλη δυναμική, αλλά αν θες να είσαι δοκιμαστής πρέπει να προπονείσαι και να οδηγείς μοτοσυκλέτες».

 

«Διότι αν είσαι 8 μήνες χωρίς επαφή με μοτοσυκλέτα, είναι αδύνατον να φέρεις στο όριο μια μοτοσυκλέτα MotoGP».

 

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στο Le Mans, όταν και τον ρώτησαν για τις συνεχιζόμενες φήμες που θέλουν την SKY VR46 να εξαγοράζει τη θέση της Avintia στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Οι συζητήσεις που γίνονται είναι μόνο για να βρεθεί τρόπος να ανέβει ο Luca στη μεγάλη κατηγορία», απάντησε ο Vale.

 

Για τη σημερινή του παρουσία στην πίστα και την 10η θέση που πήρε στις κατατακτήριες, ο Valentino είπε:

 

«Δεν είμαι χαρούμενος για την 10η θέση… οι δυνατότητές μας είναι για πιο ψηλά. Όταν ξεκινάς 10ος στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, δεν ξέρεις που θα φτάσεις».

 

«Πρέπει να κάνουμε δουλειά τώρα το βράδυ για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Η μοτοσυκλέτα στην επιτάχυνση είναι νευρική».

 

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε. Ο ρυθμός μου πάντως είναι καλός. Ο Αγώνας είναι μεγάλος. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και να τα δώσουμε όλα και στους 27 γύρους».

Επόμενο άρθρο »

Δύσκολη μέρα για την Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

«Απάντησε» με την 1η σειρά ο Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα