• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο τρομακτικό!»
Οι οδηγοί αντιδρούν στο συμβάν με τον Vinales
Νέα 25/08/2020 - 16:24

Στον Αγώνα της Κυριακής στην Αυστρία, ο Maverick Vinales αναγκάστηκε να πηδήξει από τη μοτοσυκλέτα του με πάνω από 200χλμ/ώρα.

 

Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε φρένα στην Μ1 του, ένα πρόβλημα που άρχιζε να γίνεται αισθητό για τον Ισπανό μετά τα πρώτα λεπτά του Αγώνα.

 

Αρκετοί οδηγοί αντέδρασαν στο συμβάν αυτό με τον οδηγό της Yamaha. Ο νικητής του Αγώνα στην Τσεχία, Brad Binder, είπε:

 

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο τρομακτικό! Πως φτάνεις στο σημείο να αποφασίσεις ότι πρέπει να πηδήξεις; Είναι σούπερ τρομακτικό κάτι τέτοιο».

 

«Μιλούσα με τον Fabio και είχε κι αυτός τα ίδια προβλήματα. Ελπίζω να βρουν γρήγορα λύσεις. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο τρομακτικό από αυτό».

 

Ο Brad Binder, όπως και αρκετοί άλλοι, δεν είχαν τα τόσο σοβαρά προβλήματα με τα φρένα που αντιμετώπισαν οι οδηγοί της Yamaha.

 

Για τον Cal Crutchlow κάτι πρέπει να αλλάξει, είτε στην πίστα είτε με τα φρένα.

 

«Κατ’ αρχάς να πω ότι είμαι χαρούμενος που φεύγουμε από εδώ! Είδαμε τι έγινε και δεν μπορείς να ρίξεις όλο το φταίξιμο στην πίστα. Καλώς ή κακώς όμως, αυτή η πίστα δεν είναι για μοτοσυκλέτες και για τα φρένα τους».

 

«Είδατε τι έγινε… ίσως ο Maverick να φρέναρε κάπου πάρα πολύ δυνατά και να ξεπέρασαν τη θερμοκρασία. Μετά είχε πρόβλημα και τον είδα που έχανε θέσεις».

 

«Μετά μας πέρασε και τότε τον είδα να πηδάει… τι μπορεί να γίνει; Δεν έχω ιδέα! Αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα ασφαλείας. Να μην έχεις φρένα σε τέτοιες μοτοσυκλέτες».

 

«Τουλάχιστον πριν από μερικά χρόνια έκαναν δουλειά εκεί στην πρώτη στροφή και μετακίνησαν προς τα πίσω τα προστατευτικά. Φανταστείτε να ήταν κοντά… Θα ήταν πολύ χειρότερα».

 

Ο μεγάλος νικητής του Αγώνα, Miguel Oliveira, σχολίασε από την πλευρά του:

 

«Δεν πιστεύω ότι φταίει η πίστα. Ξέρουμε όμως ότι 2-3 πράγματα πρέπει να αλλάξουν και νομίζω ότι τη νέα χρονιά θα είναι ένα πιο ασφαλές Red Bull Ring».

 

«Αυτά συμβαίνουν σε μέρη όπου τα φρένα είναι στο όριο, όπως και στο Motegi», επισήμανε ο Jack Miller στη συνέντευξη τύπου μετά τον Αγώνα.

 

«Ειλικρινά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τον Αγώνα, αλλά οι κανονισμοί τώρα λένε ότι πρέπει να υπάρχει διακοπή και αντικατάσταση του αερόσακου».

 

«Όπως είπε κι ο Miguel όμως, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην Επιτροπή Ασφαλείας με στόχο τη νέα χρονιά να είναι πιο ασφαλής η πίστα».

 

Τέλος, όταν πήρε το λόγο ο Pol Espargaro, τόνισε:

 

«Τα είπαν σωστά και οι δυο τους. Στον πρώτο Αγώνα υπήρχε ανθρώπινο λάθος, αλλά στο δεύτερο ήταν θέμα με τα φρένα».

 

«Σίγουρα η πίστα μπορεί να βελτιωθεί και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι, αλλά τώρα τα προβλήματα είχαν να κάνουν το ένα με τα φρένα και το άλλο με ανθρώπινο λάθος. Δεν έφταιγε η πίστα λοιπόν».

Επόμενο άρθρο »

Miller: Με «μαχαιριά» στην πλάτη!

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin: Τα ελαστικά δουλεύουν! Ο Dovi έκανε λάθος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα