• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Τώρα έχω ευκαιρία για τον Τίτλο!
Και θέλω να την εκμεταλλευτώ
Νέα 16/08/2020 - 21:56

Η σημερινή νίκη του Andrea Dovizioso δεν είναι σαν όλες τις άλλες και αυτό επειδή έρχεται λίγες ώρες μετά τη γενναία του κίνηση να προχωρήσει αυτός στο διαζύγιο με την Ducati.

 

Κι ενώ μέχρι πριν από τρεις Αγώνες είχε πολλά προβλήματα με τα ελαστικά (το πίσω) και με τα φρένα, η πίστα της Red Bull ήταν αρκετή για να τον επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών.

 

Η νίκη αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να βάλει και πάλι τον Dovi σε τροχιά Τίτλου.

 

«Τι αισθάνομαι τώρα; Περίεργα… υπήρχαν 2-3 σημεία που μπορούσα να τα εκμεταλλευτώ και να φρενάρω πάρα πολύ δυνατά κι εκεί έκανα τη διαφορά».

 

«Στο τέλος δεν το πανηγύρισα γιατί νόμιζα ότι είχαμε ακόμα ένα γύρο… ήταν περίεργο, αλλά περίεργη είναι και η κατάσταση που βιώνω».

 

Πως τον επηρέασε η χτεσινή ανακοίνωση του μάνατζέρ του ότι αποχωρεί από την Ducati;

 

«Τα πάντα σε επηρεάζουν, αλλά αυτή τη φορά η απόφαση δεν ήρθε μέσα σε μια βραδιά. Το σκεφτόμουν καιρό τώρα. Ας πούμε ότι χτες το βράδυ κοιμήθηκα βασικά λίγο περισσότερο».

 

Μια νίκη που ίσως να είναι και ένα μήνυμα προς εκείνους που δεν πίστεψαν σε αυτόν…

 

«Όχι… κοιτάζω το Πρωτάθλημα ανεξάρτητα από το μέλλον μου. Στόχος μου είναι να είμαι ανταγωνιστικός και να παλέψω για τον Τίτλο. Τώρα έχω την ευκαιρία να το κάνω και θέλω να την εκμεταλλευτώ».

 

Και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι παρά τη νίκη – και το νέο πίσω ελαστικό με τον πιο σκληρό σκελετό για την Αυστρία – εξακολουθεί να μην νοιώθει 100% άνετα στη μοτοσυκλέτα του.

 

«Τα ελαστικά κάνουν μεγάλη διαφορά… αλλάζεις το στυλ σου, προσπαθείς να προσαρμοστείς και είτε καταλήγει σε καταστροφή είτε όλα είναι τέλεια».

 

«Σήμερα ήμουν ανταγωνιστικός αλλά δεν ένοιωθα τέλεια πάνω στην Ducati. Βελτιωθήκαμε στα φρένα, αλλά αν θέλουμε να παλέψουμε με τις Yamaha και τις Suzuki θα πρέπει να βελτιωθούμε στο μέσο της στροφής και στο πρώτο κομμάτι της επιτάχυνσης».

 

Για το περιστατικό με τον Zarco και τον Morbidelli, οι μοτοσυκλέτες των οποίων παραλίγο να χτυπήσουν τον Rossi και τον Vinales, είπε:

 

«Πρέπει να το ξαναδώ… αλλά σ’ εκείνο το σημείο μου φάνηκε ότι ο Zarco ήταν πολύ δεξιά. Κάτι παράξενο έκανε γιατί εκεί δεν έχεις αυτή τη γραμμή κανονικά».

 

Μετά από αυτό το ατύχημα, πως ήταν σε θέση να επιστρέψει στην πίστα;

 

«Είμαστε άνθρωποι κι εμείς, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν βοηθάει. Αν είσαι περισσότερο ρεαλιστής δεν θα πιέσεις στο όριο».

 

«Ξέρουμε ότι αυτή είναι η άσχημη πλευρά του αθλήματός μας. Σήμερα είχαμε δυο άσχημα ατυχήματα (σ.σ. αναφέρεται και στον Αγώνα της Moto2). Ευτυχώς κανείς δεν χτύπησε».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ο Zarco είναι πάντα σε αμφιλεγόμενες φάσεις!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Το ατύχημα; Παραλίγο καταστροφή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα