• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο όριο ο Quartararo στην Τσεχία
«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα… η KTM είχε προβάδισμα»
Νέα 11/08/2020 - 10:33

Μετά το διπλό στην Jerez, η εμφάνιση του Fabio Quartararo στην Τσεχία ήταν αρκετά κάτω των προσδοκιών του ίδιου και της Yamaha.

 

Στην αρχή του Αγώνα ήταν δεύτερος, στη συνέχεια όμως σταδιακά έχανε έδαφος και τελικά τερμάτισε 7ος στον «πιο δύσκολο Αγώνα» της καριέρας του, όπως τον χαρακτήρισε.

 

«Ήταν δύσκολο… ειδικά όταν προέρχεσαι από δυο νίκες και θέλεις να είσαι και πάλι μπροστά, εκεί στις μάχες για το βάθρο».

 

«Εδώ δεν είχα το ρυθμό της Jerez, ωστόσο στις ΕΔ4 βρήκαμε κάτι και ήμουν χαρούμενος γιατί πίστευα ότι θα παλέψω για το βάθρο».

 

«Όμως ήδη από την τρίτη κιόλας στροφή το πίσω ελαστικό άρχισε να γλιστράει και κατάλαβα ότι δύσκολα θα το διαχειριζόμουν».

 

«Δεν ήταν εύκολο να παραμείνω και ψύχραιμος γιατί όταν με περνούσαν ο Rins, ο Vale και οι υπόλοιποι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα… δεν μπορούσα να παλέψω μαζί τους. Ήταν ο πιο δύσκολος Αγώνας της καριέρας μου».

 

«Ήμουν στο όριο από τον 1ο μέχρι τον 21ο γύρο. Τώρα πρέπει να δούμε το γιατί… τι συνέβη. Στις ΕΔ4 κάναμε ένα τεράστιο βήμα, αλλά στον Αγώνα κάναμε δυο βήματα πίσω».

 

«Είμαι χαρούμενος πάντως για την ομάδα και για το πρώτο τους βάθρο με τον Franco».

 

Στη συνέχεια μίλησε για την ΚΤΜ και το μεγάλο νικητή του Αγώνα στο Brno, τον Brad Binder.

 

«Έκανε απίστευτο Αγώνα! Του αξίζει η εργοστασιακή θέση κι ενώ είναι rookie, στον Αγώνα ήταν σαν να είχε δέκα χρόνια εμπειρίας».

 

Ένα από τα προνόμια της ΚΤΜ, ως εργοστάσιο που δεν έχει επιτυχίες στο παρελθόν, είναι ότι μπορεί να κάνει όσες ιδιωτικές δοκιμές θέλει. Και αυτό βοήθησε πολύ το εργοστάσιο στον Αγώνα της Κυριακής.

 

«Η KTM έχει κάνει πολλά τεστ στην Τσεχία και στην Αυστρία, αλλά και η Michelin έχει δουλέψει μαζί τους για να δουν το σωστό ελαστικό για τον Αγώνα».

 

«Έτσι, πιστεύω ότι πριν ακόμα ξεκινήσει το Σ/Κ ήξεραν ποιο ελαστικό να βάλουν. Ειλικρινά ήταν οι πιο δυνατοί στο Γύρο αυτό».

 

Γιατί όμως υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ίδιο και τον Franco Morbidelli που τερμάτισε 7’’ μπροστά από τον Γάλλο, στη δεύτερη θέση;

 

«Πέρυσι ο Franco έφθειρε λίγο πιο πολύ τα ελαστικά του σε σχέση με μένα κι έτσι ήταν περίεργο που από τις ΕΔ1 είχε απίστευτο ρυθμό και ήταν στα φαβορί για τη νίκη».

 

«Όμως το οδηγικό μας στυλ είναι το ίδιο. Επιπλέον εγώ πίεζα λιγότερο στις επιταχύνσεις, όμως η φθορά ήταν μεγαλύτερη για εμένα. Είναι παράξενο».

Επόμενο άρθρο »

«Χαμένος» ο Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Στο Portimao ο τελευταίος Αγώνας του MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα