• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο Portimao ο τελευταίος Αγώνας του MotoGP!
Στις 22 Νοεμβρίου
Νέα 10/08/2020 - 19:17

Σήμερα θα μαθαίναμε ποια πίστα θα ήταν αυτή η οποία θα φιλοξενούσε τον τελευταίο Αγώνα της σεζόν 2020 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

 

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της FIM και της Dorna να προσθέσουν άλλον έναν Αγώνα στους 14 που γνωρίζαμε ότι θα γίνουν τη φετινή σεζόν.

 

Πριν από λίγο, λοιπόν, έφτασε η σχετική ανακοίνωση που μας ενημέρωνε ότι ο τελευταίος Αγώνας για το 2020 θα γίνει στο Portimao από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου!

 

Η πίστα της Πορτογαλίας είναι «αναπληρωματική» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2017 και τώρα θα επιστρέψει στο Ημερολόγιο Αγώνων.

 

Το MotoGP λοιπόν θα επιστρέψει στην Πορτογαλία για πρώτη φορά από το 2012 και μετά, ενώ ο Miguel Oliveira της KTM θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί εντός έδρας στον τελευταίο Γύρο της σεζόν.

 

«Τα νέα αυτά είναι καταπληκτικά», τονίζει ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta. «Από το 2017 έχουμε υπογράψει συμφωνία να είναι αναπληρωματική πίστα σε περιπτώσεις ακυρώσεων κτλ».

 

«Όταν το είπαμε και στους οδηγούς ενθουσιάστηκαν γιατί την είχαν δει από την τηλεόραση αλλά ποτέ δεν είχαν οδηγήσει εκεί».

 

«Η Πορτογαλία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία στο άθλημά μας κι έχουν γίνει ωραίες μάχες στο Estoril. Έτσι είναι πολύ καλό για εμάς που θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε εκεί».

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι υποχρέωση της πίστας να περάσει καινούργια άσφαλτο προτού γίνει ο Αγώνας του MotoGP εκεί σε περίπου τρεις μήνες από τώρα.

 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, μιας και η πίστα δεν έχει άλλες υποχρεώσεις αφού και ο Γύρος των SBK-Motul ολοκληρώθηκε το Σ/Κ που μας πέρασε.

Επόμενο άρθρο »

Στο όριο ο Quartararo στην Τσεχία

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bradl θ’ αγωνιστεί και στην Αυστρία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα