• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio: Δεν είμαι «υποχρεωμένος» να κερδίζω!
Η ομάδα μου ζητά να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό
Νέα 07/08/2020 - 22:50

Ο Fabio Quartararo δεν ήταν ικανοποιημένος με το πέρας της σημερινής ημέρας στο Brno, παρά το ότι είναι αυτός που έχει την πρώτη θέση στη λίστα με τους χρόνους.

 

Αυτό ήταν φανερό και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής κάλυψης των δυο πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών της σημερινής ημέρας.

 

Ο Γάλλος ξέρει καλό ότι ο ένας γύρος δεν σου δίνει νίκες ή βάθρα, ενώ επιπλέον δεν βρήκε και τις λύσεις που έψαχνε.

 

«Ήταν δύσκολα σήμερα… ήμουν γρήγορος στον ένα γύρο αλλά για να κρατήσω καλό ρυθμό είναι πιο περίπλοκο. Γι’ αυτό δεν είμαι χαρούμενος, παρά το ότι είμαι κοντά στον Franco (σ.σ. Morbidelli) που έχει τον καλύτερο ρυθμό».

 

«Δεν περίμενα ότι θα ήμουν τόσο γρήγορος πάντως. Στο γρήγορο γύρο μου έκανα τόσα λάθη… Επαναλαμβάνω όμως ότι πρέπει να δουλέψω στο ρυθμό μου».

 

Ποιο είναι το πρόβλημα;

 

«Πάνω στη μοτοσυκλέτα νοιώθω καλά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η φθορά είναι μεγάλη και όλοι υποφέρουμε. Ο Franco πάντως λιγότερο από τους άλλους».

 

«Άλλο πράγμα είναι η αίσθηση όταν οδηγείς και άλλο η διαχείριση των ελαστικών. Ξέρω που είναι το πρόβλημα… δεν νοιώθω χαμένος, αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις».

 

Η Yamaha έχει θέμα σε πίστες με χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης και ο Quartararo το επιβεβαιώνει: «Ναι είναι πρόβλημα για εμάς και σήμερα το πίσω ελαστικό γλίστραγε πολύ».

 

Παρά το ότι το νέο ελαστικό της Michelin προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει το πολύ κακό κράτημα της Τσέχικης πίστας.

 

«Τα τόσα γλιστρήματα μου προκάλεσαν έκπληξη. Δεν το περίμενα… δεν είχε ξανασυμβεί με το ελαστικό της Michelin. Πρέπει να βρούμε λύση».

 

Όταν τον ρώτησαν αν νοιώθει πίεση για το ότι «πρέπει» να κερδίσει, ειδικά τώρα που λείπει ο Marc Marquez, ο Γάλλος αποκρίθηκε:

 

«Ένα πράγμα έχω μάθει στην καριέρα μου: όταν μου λέει κάποιος ότι πρέπει να κερδίσω, τα λόγια του περνάνε από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο!»

 

«Ξέρω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω και η ομάδα μου το κατανοεί αυτό. Κανείς στην ομάδα δεν μου λέει να κερδίζω ή να είμαι πρώτος και πραγματικά αυτό το εκτιμώ πολύ».

Επόμενο άρθρο »

Morbido: Ρυθμό έχω! Τι μου λείπει;

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Φέτος η ευκαιρία μου για Τίτλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα