• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Ο Lorenzo είναι εδώ!
Πέρασαν πεντέμισι μήνες -από τον αγώνα του Estoril, στις 13 Απριλίου- από την τελευταία φορά που ο Jorge Lorenzo βρέθηκε στην pole position.
Νέα 27/09/2008 - 00:00
Πέρασαν πεντέμισι μήνες -Estoril, 13 Απριλίου- από την τελευταία φορά που ο Jorge Lorenzo βρέθηκε στην pole position.

Ήταν μια περίοδος δύσκολη για τον νεαρό αναβάτη από τη Μαγιόρκα που ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία (τρεις συνεχόμενες pole positions και μια νίκη), αλλά στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που τον έκαναν να χάσει την αυτοπεποίθησή του.

Στους τελευταίους αγώνες όμως ο 21χρονος αναβάτης δείχνει να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του. Στο Μisano τερμάτισε δεύτερος, ενώ στην Indianapolis ήταν τρίτος. Τώρα, στο Motegi βάζει υποθήκη για κάτι καλύτερο.

Ο «Por Fuera» με το εκπληκτικό 1'45"543 που σημείωσε πήρε την pole position διαλύοντας το απόλυτο ρεκόρ πίστας (1'45"724) που είχε από το 2006 ο Loris Capirossi με την Desmosedici των 990cc.

«Είμαι τόσο χαρούμενος γι' αυτήν την pole position γιατί με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησα τη σεζόν και δείχνει ότι επιστρέφουμε εκεί που ήμασταν. Είναι η πρώτη pole μετά την Πορτογαλία, όπου νίκησα. Μετά το Estoril είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές μέχρι τους δυο τελευταίους αγώνες όπου κατάφερα να ανέβω στο πόντιουμ», δήλωσε λίγο αργότερα ο Lorenzo και πρόσθεσε: «Τώρα μπορώ να πω με σιγουριά ότι βρίσκομαι σε τρομερή κατάσταση, ίσως στην καλύτερη της ζωής μου. Οδηγώ τόσο γρήγορα και η μοτοσυκλέτα με τα λάστιχα δουλεύουν εξαιρετικά. Αν δεν ήταν δεν θα ήμουν τόσο ψηλά. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά με το set-up της μοτοσικλέτας και έτσι ήρθε αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο αγώνας, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο».

Η pole του Lorenzo σηματοδοτεί και την επιστροφή της Michelin, η οποία περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Ο Bidenbum αμφισβητείται έντονα και η pole του Λορένθο αλλά και η παρουσία του Νίκι Χέιντεν στην πρώτη σειρά του γκριντ κάνει το ανθρωπάκι-μασκότ της Michelin να χαμογελάσει και πάλι έστω και αν το μέλλον δείχνει δυσοίωνο για την εταιρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που αναβάτης του γαλλικού εργοστασίου βρέθηκε στην pole αγώνα ήταν στο Le Mans, στις 18 Μαϊου (Pedrosa).

Δίπλα στον Λορένθο θα βρεθούν ο Casey Stoner και ο Nicky Hayden ο οποίος στο τέλος κατάφερε να αφήσει εκτός πρώτης σειράς τον Valentino Rossi (4ος).

Ο Dani Pedrosa που δείχνει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των ελαστικών της Bridgestone, θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση, ενώ τη δεύτερη σειρά συμπληρώνει ο νικητής του αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια, Loris Capirossi. Ακολουθούν οι Colin Edwardsς, Randy de Puniet και Shinya Nakano.

  • Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Jorge Lorenzo με τον επί χρόνια μάνατζέρ του Dani Amatriain.

    Επόμενο άρθρο »

    Μονομάρκα στα motoGP «για λόγους ασφαλείας και κόστους»

    « Προηγούμενο άρθρο

    Την M1 του 2009 θα δοκιμάσει ο Rossi τη Δευτέρα 29/9

    Χορηγοί