• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio: Έχω μηδέν νίκες… αυτό μετράει
Σήμερα θα μπορούσα να κάνω και πιο γρήγορο γύρο
Νέα 18/07/2020 - 21:51

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την δεύτερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία ο Fabio Quartararo, κατακτώντας την pole position στην πίστα της Jerez.

 

Ο Γάλλος το πέτυχε με εμφατικό τρόπο, σημειώνοντας στην πορεία νέο απόλυτο χρόνο πίστας, κάμπτοντας παράλληλα την αντίσταση τόσο του Vinales, όσο και του Marquez.

 

Έτσι έφτασε τις 7 pole positions στη μεγάλη κατηγορία και είναι και επίσημα ο Γάλλος με τις περισσότερες pole στην κατηγορία.

 

«Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα δεν έχουμε πάρει την 1η μας νίκη. Βελτιωθήκαμε ειδικά με τις αλλαγές που κάναμε στις ΕΔ2 χτες».

 

«Από το πρωί ένοιωθα καλά και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Έκανα κι ένα λάθος στην 6η στροφή, ενώ στην 11η οι κίτρινες σημαίες με έκαναν να κόψω λίγο, αλλιώς θα ήμουν πιο γρήγορος».

 

Ο Γάλλος αρχίζει και αλλάζει τη νοοτροπία του και την προσέγγισή του στα διάφορα sessions της κατηγορίας.

 

«Πέρυσι ήμουν παθιασμένος και ήθελα την 1η θέση σε κάθε περίοδο, αλλά δεν τα κατάφερνα όταν έπρεπε… στον Αγώνα. Τώρα δούλεψα στο ρυθμό μου, αν και δεν είμαι ακόμα στο επίπεδο του Marc ή του Maverick».

 

Από τα τελευταία του λόγια καταλαβαίνει κανείς πόσο προσγειωμένος είναι ο Γάλλος.

 

«Δεν έχω κάποια στρατηγική για αύριο, αλλά μια αλλαγή που κάναμε στις ΕΔ4 θα με βοηθήσει πιστεύω. Επίσης δεν ανησυχώ για τα ελαστικά. Έκανα 25 γύρους στις ΕΔ4 και δεν είχα θέμα με τη φθορά».

 

Πριν το GP της Jerez μιλούσε για τις δυσκολίες προσαρμογής του στη νέα μοτοσυκλέτα του 2020. Αν και τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, σίγουρα η παρουσία του σήμερα δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο.

 

«Δεν ξέρω αν η μοτοσυκλέτα του 2020 είναι πιο δύσκολη από αυτήν του ’19. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχω αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που είχα με την προηγούμενη. Η δυναμική υπάρχει και μόνο γράφοντας χιλιόμετρα θα καταλάβουμε όλα όσα πρέπει γι’ αυτή».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Με έναν τρόπο θα κερδίσω τον Τίτλο

« Προηγούμενο άρθρο

Χάνει τον Αγώνα ο Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα