• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Ακόμη δεν τα καταλαβαίνω!
Τα νέα ελαστικά της Michelin
Νέα 16/07/2020 - 15:14

Μετά τις δοκιμές στην Jerez – το πρώτο τεστ για τον Andrea Dovizioso μετά τον τραυματισμό στον Αγώνα motocross – ο Ιταλός δεν έκρυψε τις δυσκολίες για τα ελαστικά της Michelin.

 

Κάτι για το οποίο ήδη ανησυχούσαν στην ομάδα και το οποίο – σε συνδυασμό με το ότι ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος – δεν άφησε τον Dovi να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες μέσα στην πίστα.

 

«Ακόμα δεν καταλαβαίνω τα πάντα με τα καινούργια ελαστικά», επιβεβαίωσε ο ίδιος. «Δεν μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο, αλλά είμαι χαρούμενος με το πώς πήγε η μέρα».

 

«Δεν είναι μόνο η κατασκευή, αλλά και η γόμα που είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με παλιά και παρά το ότι πιστεύω ότι έχουν πολύ μεγάλη δυναμική, δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ σωστά».

 

«Η απόδοσή τους στις υψηλές θερμοκρασίες ήταν διαφορετική απ’ ότι στο Qatar και θεωρώ ότι θα επηρεάσουν το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά. Πρέπει να τα μάθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

 

Η δεδομένη κατάσταση με τα ελαστικά και την κλείδα του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

 

«Θα κυνηγάμε τους άλλους, αν και είναι δύσκολο να καταλάβεις και το δικό τους επίπεδο. Σήμερα όλοι ήταν γρήγοροι, αλλά είναι άλλο να κάνεις 6 γύρους και άλλο να κάνεις 25».

 

«Ξέρουμε ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι και δεν μπορώ να πιέσω όπως θα ήθελα, όμως πιστεύω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τουλάχιστον για εδώ έχουμε πολλά δεδομένα πάνω στα οποία θα δουλέψουμε».

 

«Επομένως είμαι σίγουρος ότι μέχρι την Παρασκευή θα βελτιώσουμε πολύ τη μοτοσυκλέτα. Για την ώρα έχω καλή αίσθηση, αλλά το πρόβλημα είναι τα ελαστικά».

 

Του ζήτησαν να πει τη γνώμη του αν η GP20 αποτελεί ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα εμπρός, σε σχέση με την GP19 και ο Dovi απάντησε:

 

«Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι δυο μοτοσυκλέτες. Το διαφορετικό είναι η γόμα στα ελαστικά… δεν έχουμε καν κάνει Αγώνα με αυτά και είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν για να φτάσουμε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα».

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του.

 

«Όλοι δουλέψαμε πολύ καλά και όλα πήγαν καλά… δεν είχα περίεργους πόνους που θα ήταν κακό σημάδι. Μια MotoGP μοτοσυκλέτα είναι απαιτητική ακόμα κι όταν είσαι σε τέλεια κατάσταση».

 

«Πάντως νοιώθω καλά… έβγαλα και τα ράμματα την Παρασκευή και αμέσως πήγα για kart και όλα ήταν καλά. Η δουλειά που κάναμε ήταν τέλεια και δεν θα έχω πρόβλημα στον Αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Δεν έγινε δεκτή η έφεση του Quartararo

« Προηγούμενο άρθρο

«Πολύ δύσκολη» η μετάβαση για τον Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα