• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Stoner κι από κοντά Pedrosa - Rossi
Την καλή παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια η Ducati στο Μotegi θέλει να συνεχίσει ο Casey Stoner ο οποίος ξεκίνησε δυνατά την προετοιμασία του για τον αγώνα της Κυριακής 28/9.
Νέα 26/09/2008 - 00:00
Την καλή παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια η Ducati στο Μotegi -τρεις συνεχόμενες νίκες μετράει το ιταλικό εργοστάσιο- θέλει να συνεχίσει ο Casey Stoner ο οποίος ξεκίνησε δυνατά την προετοιμασία του για τον αγώνα της Κυριακής 28/9.

Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον αριστερό του καρπό, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο απογευματινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών.

Η πρώτη περίοδος διεξήχθη σε βρεγμένο οδόστρωμα, το απόγευμα όμως οι συνθήκες ήταν σαφώς καλύτερες με το οδόστρωμα να έχει στεγνώσει.

Στο βρεγμένο ταχύτερος ήταν ο Nicky Hayden στην τελευταία του εμφάνιση επί ιαπωνικού εδάφους με την Repsol Honda.

O Πρωταθλητής του 2006 μαζί με τον Valentino Rossi ήταν οι μοναδικοί αναβάτες που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των δυο λεπτών στο βρεγμένο οδόστρωμα. Τρίτος ήταν ο Stoner, ενώ ο πρώτος αναβάτης της Michelin ήταν ο Jorge Lorenzo.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Sylvain Guintoli με την Desmosedici της «δορυφορικής» Alice.

Ο Γάλλος πολύ δύσκολα θα μείνει και του χρόνου στα motoGP και ήδη εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει. Μάλιστα προ ημερών βρέθηκε στην πίστα της Vallelunga όπου πραγματοποίησε δοκιμές με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha που μετέχει στο WSBK.

Την πρώτη οχτάδα συμπλήρωσαν ο Shinya Nakano, ο Toni Elias και ο Anthony West. Ο Dani Pedrosa ήταν μόλις 18ος, δείχνοντας πως ακόμα δεν έχει συνηθίσει τα λάστιχα της Bridgestone στο βρεγμένο.

Στην απογευματινή περίοδο, η εικόνα άλλαξε. Η πίστα στέγνωσε και οι χρόνοι κατέβηκαν αρκετά. Ο Stoner «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο, με τον Pedrosa που έδειξε... άλλος άνθρωπος υπό αυτές τις συνθήκες, να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Τρίτος ήταν ο Valentino Rossi που θέλει μια τρίτη θέση για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το όγδοο Πρωτάθλημα της καριέρας του χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Stoner.

Ταχύτερος αναβάτης της Michelin ήταν ο Andrea Dovizioso που ανακοινώθηκε και επίσημα από την Repsol Honda.

Ο νικητής του αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια, Loris Capirossi βρέθηκε στην πέμπτη θέση όντας 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Dovizioso, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και σε αυτήν την περίοδο ο Sylvain Guintoli.

Νicky Hayden και Marco Melandri συμπλήρωσαν την πρώτη οχτάδα.

Πολλά προβλήματα -κυρίως με την πρόσφυση του πίσω ελαστικού- αντιμετώπισε στο στεγνό ο Jorge Lorenzo που δεν κατάφερε να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να κλείσει τη μέρα στην 16η θέση , 1,3 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον χρόνο του Stoner.

Επόμενο άρθρο »

Tα ρόστερ του 2009!

« Προηγούμενο άρθρο

Τραυματίας χωρίς να το ξέρει ο de Puniet!

Χορηγοί