• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Repsol Honda ανακοίνωσε Dovizioso
Το όνειρο του Andrea Dovizioso έγινε πραγματικότητα, καθώς το 2009 ο νεαρός αναβάτης θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Repsol Honda. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε την Παρασκευή 29/9 στο Μotegi.
Νέα 26/09/2008 - 00:00
Το όνειρο του Andrea Dovizioso έγινε πραγματικότητα, καθώς το 2009 ο νεαρός αναβάτης θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Repsol Honda. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε την Παρασκευή 29/9 στο Μotegi.

«Πιστεύουμε ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση που τον περιμένει για το 2009», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του HRC, Masumi Hamane και πρόσθεσε: «Το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και εκτιμούμε την αγωνιστική του νοοτροπία. Η αφοσίωσή του μας έχει εντυπωσιάσει όλους στο HRC».

Eρωτηθείς για το αν ο Dovi θα έχει ίσες ευκαιρίες με τον Pedrosa, ο ισχυρός άνδρας της Honda απάντησε: «Θα δίνουμε τα καινούργια εξαρτήματα στον αναβάτη που είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση». Παράλληλα ο Hamane τόνισε πως και οι δυο αναβάτες θα χρησιμοποιούν λάστιχα από τον ίδιο προμηθευτή. Αν αναλογιστούμε ότι πριν λίγο καιρό ο Pedrosa αποφάσισε να αφήσει τη Michelin για την Bridgestone, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι και ο Dovizioso θα χρησιμοποιεί λάστιχα του ιαπωνικού εργοστασίου.

Από την πλευρά του ο 22χρονος αναβάτης από το Forli ο οποίος το 2004 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125cc, είπε: «Τρέχω με μοτοσικλέτες της Honda εδώ και εφτά χρόνια και πάντα ήθελα να οδηγήσω κάποια στιγμή για την εργοστασιακή ομάδα. Τώρα μου δίνεται αυτή η ευκαιρία και το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Φέτος, στην πρώτη μου χρονιά στα motoGP, έχω καταφέρει να πλασαριστώ στην πέμπτη θέση του Πρωταθλήματος, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι απέκτησα πολλές εμπειρίες. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη συνεργασία μου με την ομάδα. Προς το παρόν όμως θα κάνω ό,τι μπορώ για να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά και να ευχαριστήσω έτσι τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και με βοήθησαν να φτάσω εδώ».

Ο Dovizioso παίρνει τη θέση του Nicky Hayden ο οποίος μετά από έξι χρόνια αποχωρεί από την Repsol Honda για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Ducati.

Στο μεταξύ, η Honda ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με την JiR του Gianluca Μontiron. Το ιαπωνικό εργοστάσιο θα παρέχει μια μοτοσυκλέτα στο Team Scot την οποία θα οδηγεί ο 250άρης Υuki Takahashi.

O Andrea Dovizioso με μια ματιά:
Hμ. γεν.: 23 Μαρτίου 1986
Τόπος γεν.: Φορλί, Ιταλία
Πρώτο GP: Ιταλία, 2001 (125cc)
Πρώτη νίκη: Ν. Αφρική, 2004 (125cc)
Nίκες: 9 (5 στα 125cc, 4 στα 250cc)
Πρώτη pole position: Γαλλία, 2003 (125cc)
Pole positions: 13 (9 στα 125cc, 4 στα 250cc)
Παγκόσμια Πρωταθλήματα: 1 στα 125cc (2004)

Επόμενο άρθρο »

Tα ρόστερ του 2009!

« Προηγούμενο άρθρο

Τραυματίας χωρίς να το ξέρει ο de Puniet!

Χορηγοί