• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΔΟΚΙΜΕΣ ROSSI ΜΕ FERRARI: Βρήκε ρυθμό, κέρδισε τις εντυπώσεις
Aξιόλογους χρόνους σημείωσε ο Rossi με την F2008 στο Montmelo...
Νέα 21/01/2010 - 10:43
  • VIDEO: Οι δοκιμές του ROSSI με F2008 - PART II
  • VIDEO: Οι δοκιμές του ROSSI με F2008 - PART I

    Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 21/1 οι δοκιμές του Valentino Rossi με την ομάδα της Ferrari.

    Στην 6η του επαφή με μονοθέσιο της Scuderia ο Doctor έδειξε για ακόμα μια φορά την ευχέρεια που έχει στο να προσαρμόζεται εύκολα σε νέο περιβάλλον και σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά και στο ξεχωριστό ταλέντο που διαθέτει στη μεταφορά πληροφοριών στους μηχανικούς σχετικά με τις ρυθμίσεις των εκάστοτε οχημάτων που οδηγεί, είτε πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα του, είχε για αυτοκίνητο Ράλι, είτε για μονοθέσιο...

    Μπορεί οι συνθήκες διεξαγωγής του 2ήμερου τεστ να μην ήταν οι καλύτερες δυνατές, ωστόσο ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε σημειώνοντας αξιόλογους χρόνους.
    Η 2η μέρα ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγο της ομίχλης που είχε καλύψει την πίστα το πρωί.

    Στις 10.28 τοπική ώρα μπήκε στην πίστα με την F2008, πραγματοποίησε έναν αναγνωριστικό γύρο και επέστρεψε στο γκαράζ όπου έμεινε για λίγη ώρα περιμένοντας να βελτιωθούν οι συνθήκες μιας και το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο από τη βροχή που έπεσε το προηγούμενο βράδυ.

    Γύρω στις 11.20 ο Doctor μπήκε ξανά στην πίστα πραγματοποιώντας 10 γύρους με την F2008 στην οποία είχαν τοποθετηθεί λάστιχα για ενδιάμεσες συνθήκες (intermidiates).

    Οι δοκιμές συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς και υπό σαφώς καλύτερες συνθήκες μετά το μεσημεριανό διάλειμμα.

    Με την πίστα να έχει στεγνώσει οι μηχανικοί τοποθέτησαν slick ελαστικά (προερχόμενα από το GP2) στο μονοθέσιο και ο Rossi επέστρεψε στη δράση δριμύτερος. Γύρο με το γύρο ανάπτυξε γρήγορο ρυθμό και κατάφερε να σημειώσει αξιόλογους χρόνους με αποκορύφωμα το 1'21"88. Είχε πάντως και δύο άτυχες στιγμές στη στροφή 10 -εκεί που είχε τετακέ και την Τετάρτη-, χωρίς ωστόσο συνέπειες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα του 2008, ο Kimi Raikkonen με ίδιο μονοθέσιο (F2008) είχε πάρει την pole position με χρόνο 1'21"813 (σ.σ. τότε δεν υπήρχαν slicks, αλλά χαραγμένα ελαστικά), ενώ κατά τη διάρκεια του Q2 όπου τα μονοθέσια είναι σαφώς ελαφρύτερα ο Massa είχε σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1'20"584. Με τα δεδομένα του τότε, ο Rossi θα ξεκινούσε τον αγώνα από την 18η θέση του γκριντ.

    Σήμερα πραγματοποίησε συνολικά 74 γύρους κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα κολακευτικά σχόλια των μηχανικών της ομάδας αλλά και του Felipe Massa που βρίσκεται στην πίστα ενόψει των δοκιμών που θα κάνει την Παρασκευή χρησιμοποιώντας το ίδιο μονοθέσιο που είχε στη διάθεσή του αυτό το 2ήμερο ο Rossi.

    Πλην του Massa, στο γκαράζ της Ferrari βρέθηκε επίσης ο team-manager της ομάδας του Rossi στα MotoGP, Davide Brivio, ενώ βροντερό παρών έδωσαν για ακόμα μια φορά αρκετοί φίλοι του Doctor.

    «Παρά το γεγονός ότι είχα κάποια προβλήματα υποστροφής κατάφερα να βελτιώσω το χρόνο μου», σχολίασε ο Rossi μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών και πρόσθεσε: «Δεν είχα οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1 εδώ και ένα χρόνο, αλλά σήμερα δουλέψαμε αρκετά πάνω στο set-up. Ανέκαθεν έχει ενδιαφέρον να ασχολείσαι με αυτόν το τομέα. Πιστεύω ότι είναι ωραίο για τους Ιταλούς να με βλέπουν να οδηγώ μια Ferrari. Από την άλλη, πρέπει να πω ότι το Montmelo είναι πιο διασκεδαστικό από το Mugello».

    O Rossi αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του πλάνα λέγοντας πως η Yamaha θα έχει τον πρώτο λόγο: «Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση γιατί τα συμβόλαια των 4 ταχύτερων αναβατών λήγουν στο τέλος της χρονιάς. Προσωπικά ίσως να έχω αποφασίσει τι θα κάνω μέχρι τον Ιούνιο. Είμαι χαρούμενος με τη Yamaha και θα μιλήσω πρώτα με αυτήν πριν από οποιονδήποτε άλλο».

    Από την πλευρά του ο Luca Baldisserri σχολίασε: «Δοκιμάσαμε διαφορετικά set-ups και οι επιδόσεις του βελτιώθηκαν σημαντικά. Αυτό δείχνει ότι μαθαίνει πολύ γρήγορα και πως έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης».

    Πριν αποχωρήσει από την πίστα, ο Ιταλός πολυπρωταθλητής ευχαρίστησε την Ferrari για την ευκαιρία που του έδωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Ferrari, ιδιαίτερα όμως τον Domenicali και τον Montezemolo για το δώρο που μου έκαναν».

     

    Επόμενο άρθρο »

    WSBK - ΔΟΚΙΜΕΣ ALGARVE: Εντυπωσιάζουν Βρετανοί - Suzuki

    « Προηγούμενο άρθρο

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ROSSI ME TH FERRARI F2008 - PART II

    Χορηγοί
    Σχετικά άρθρα