• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: "Ο νέος κανονισμός κινητήρων θα βοηθήσει τον ανταγωνισμό!"
Καλοδεχούμενη η μείωση των κινητήρων για τον Αυστραλό
Νέα 20/01/2010 - 09:29

Ο Casey Stoner δήλωσε ότι ο κανονισμός για περιορισμό των κινητήρων το 2010 θα κάνει τις δορυφορικές ομάδες πιο ανταγωνιστικές, στο φετινό Πρωτάθλημα. Κανένας αναβάτης δορυφορικής ομάδας δεν έχει κερδίσει αγώνα μετά το 2006, ενώ από τα 51 φετινά βάθρα, 46 κατακτήθηκαν από αναβάτες εργοστασιακών ομάδων.

 

Για να γίνει λοιπόν εντονότερος ο ανταγωνισμός και για να περιοριστούν τα υπέρογκα έξοδα, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε από την περσινή κιόλας χρονιάς να περιορίσει τον επιτρεπόμενο αριθμό κινητήρων για κάθε αγωνιστική σεζόν. Ειδικότερα, μόνο 6 κινητήρες θα χρησιμοποιηθούν φέτος και για τους 18 γύρους του Πρωταθλήματος.

 

"Πιστεύω ότι είναι μια σωστή κίνηση. Όλοι τώρα είναι στην ίδια θέση και ο τα πράγματα λογικά θα εξισωθούν κάπως ανάμεσα στις εργοστασιακές και τις δορυφορικές ομάδες", δήλωσε ο Stoner στο BBC. "Όλοι γκρινιάζουν επειδή οι δορυφορικές μοτοσυκλέτες δεν είναι ανταγωνιστικές. Νομίζω ότι με αυτό το μέτρο βοηθούνται αρκετά. Επίσης πιστεύω ότι η παρουσία ένος και μόνο κατασκευαστή ελαστικών, βοήθησε να κλείσει η ψαλίδα."

 

Ταυτόχρονα, ο Πρωταθλητής του 2007 αναφέρθηκε στα περσινά – γνωστά σε όλους – προβλήματα εξάντλησης και φυσικής κατάστασης, που ενδεχομένως του στέρησαν τον Τίτλο το 2009. "Πραγματικά, η καλύτερη επιλογή ήταν να μην ασχολούμαι με το τι έλεγε ο καθένας. Οι γιατροί που επισκεπτόμουν δεν είχαν ιδέα για το πρόβλημα και ταυτόχρονα κάποιοι έλεγαν πως η καριέρα μου έφτασε στο τέλος της. Η απόφαση να απέχω για τρεις αγώνες, ώστε να ξεκουραστώ ήταν απόλυτα σωστή, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και με την επιστροφή μου. Μόνο ένας από τους γιατρούς που συμβουλεύτηκα κατάλαβε ότι αντιδρούσα αρνητικά στη λακτόζη, βλέποντας τις αναλύσεις αίματος. Έλεγξε όλα τα πιθανά αίτια και η μίξη αλάτων με λακτόζη ήταν η πηγή των προβλημάτων μου. Πραγματικά, του είμαι απόλυτα ευγνώμων", ολοκλήρωσε ο Αυστραλός.

Επόμενο άρθρο »

MOTO2: Οι συμμετοχές μέχρι τώρα

« Προηγούμενο άρθρο

CAPIROSSI: "Οι πραγματικοί άντρες τρέχουν σε δημόσιο δρόμο"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα