• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: Ενθουσιασμένος για την επιστροφή στα 1000cc
Ο Αυστραλός χαρούμενος για τους νέους κανονισμούς
Νέα 14/01/2010 - 10:53

Ο αναβάτης της Marlboro Ducati, Casey Stoner δήλωσε ότι αναμένει με ενθουσιασμό την επιστροφή στα 1000cc, εκτιμώντας ότι ο μεγαλύτερος κυβισμός, με ότι συνεπάγεται, ταιριάζει καλύτερα στο οδηγικό του στυλ και θα τον βοηθήσει να κινηθεί ακόμα ταχύτερα.

 

Όπως είναι πλέον γνωστό, οι κινητήρες των 800cc που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται, θα αντικατασταθούν το 2012 από μοτέρ 1000cc, όπως δηλαδή ήταν και μέχρι το 2006. Ο Stoner δήλωσε ότι εξεπλάγην από την αλλαγή σε 800cc το 2007 και ότι ανυπομονεί για την επιστροφή στον "παραδοσιακό" κυβισμό το 2012.

 

"Πιστεύω ότι τα 1000cc μου ταιριάζουν πολύ περισσότερο", δήλωσε ο Stoner από τους Δολομίτες, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας της Ducati για το 2010. "Σε κάθε κατηγορία που ανέβαινα, μου ήταν πολύ ευκολότερο να καταλάβω τη μοτοσυκλέτα, όταν αυτή είχε μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Ειδικά, όταν αναζητώ περισσότερη πρόσφυση."

Stoner 2
Stoner 2

 

"Πραγματικά ανυπομονώ για την επιστροφή των 1000cc. Όταν είχα πληροφορηθεί για την αλλαγή στα 800cc παραξενεύτηκα σχετικά με τα αίτια αυτής της κίνησης. Σχεδόν κανένας κατασκευαστής δε φτιάχνει κινητήρες στο συγκεκριμένο κυβισμό, οπότε όλοι έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν. Τώρα, επιστρέφουμε σε ένα φυσιολογικό κυβισμό και προσωπικά πιστεύω ότι οι αγώνες θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικοί, τόσο για τους αναβάτες όσο και για τους θεατές", συμπλήρωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007.

 

Ο Αυστραλός ρωτήθηκε στη συνέχεια, αν σκέφτεται ενδεχόμενη αποχώρησή του από την Ιταλική ομάδα, ειδικά μετά τη φυγή του πρώην project manager και στενού του φίλου, Livio Suppo για το HRC. "Ο Livio είναι φίλος μου", είπε ο Stoner. "Δουλεύω μαζί του για αρκετά χρόνια και διατηρούμε άριστες σχέσεις. Προς το παρόν πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την Ducati και δε σκέφτομαι τη μεταγραφή μου σε άλλη ομάδα."

 

"Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα και ο στόχος μας για την ερχόμενη σεζόν είναι το Πρωτάθλημα. Για εμένα, αυτό είναι που μετράει τώρα! Δεν έχει σημασία αν κάποιος φίλος πηγαίνει σε άλλη ομάδα. Νομίζω ότι όλοι δικαιούμαστε να αναζητήσουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μας. Πάντως, προσωπικά αυτό που επιθυμώ είναι να έχω μια χρονιά χωρίς απρόοπτα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσω το Πρωτάθλημα απόλυτα συγκεντρωμένος. Η περσινή μας χρονιά ήταν ιδιαίτερα περίεργη, αλλά πλέον ανήκει στο παρελθόν", συμπλήρωσε ο Αυστραλός.

 

Πάντως, ο νέος team manager της Ducati, Vittoriano Guareschi, ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Suppo, δήλωσε ότι ο Suppo σκοπεύει να δελεάσει τον Stoner για να μετακινηθεί στο στρατόπεδο της Honda. "Ο Livio Suppo ήδη μου έχει πει ότι θα προσπαθήσει να πάρει τον Stoner μακριά από εμάς", δήλωσε ο Ιταλός, στην Gazzetta dello Sport.

 

"Νομίζω όμως ότι μαζί μας έχει ότι χρειάζεται: Μια καλή μοτοσυκλέτα και μια ομάδα που τον εμπιστεύεται τυφλά. Ο Casey το γνωρίζει αυτό και πιστεύω ότι θα τον έχουμε κοντά μας για αρκετό καιρό!"

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ WROOOM: Φωτογραφικό αφιέρωμα στη νέα GP10

« Προηγούμενο άρθρο

WROOOM 2010: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση της Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα