• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MELANDRI: Προσβλέπει σε σταθερότητα για το μέλλον.
Ο Ιταλός θέλει να αφήσει πίσω του τα δύο τελευταία χρόνια.
Νέα 29/12/2009 - 09:32

Ο Marco Melandri ελπίζει να επιστρέψει στις σταθερά καλές εμφανίσεις το 2010, έτσι ώστε να πείσει τη διοίκηση της Gresini Honda, ότι αξίζει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο μαζί τους. Οι δύο τελευταίες χρονιές του Ιταλού ήταν γεμάτες κακοτοπιές και ατυχίες και είναι λογικό ο Ιταλός να αποζητά τώρα τη σταθερότητα.

 

Αρχικά, το 2008 με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, ο Melandri δεν μπόρεσε να συνεργαστεί ούτε στο ελάχιστο με την Ιταλική μοτοσυκλέτα. Ο εφιάλτης συνέχισε, όταν λίγο μετά τη μεταγραφή του στην ομάδα της Kawasaki, την επόμενη χρονιά, το εργοστάσιο αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τα MotoGP, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

 

Ο Melandri είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων και η καριέρα του διασώθηκε κυριολεκτικά το τελευταίο λεπτό, με τη συμμετοχή της ιδιωτικής ομάδας Hayate Racing και μοτοσυκλέτες σχεδόν χωρίς καθόλου εξέλιξη.

 

Τελικά, η φετινή χρονιά ξεκίνησε ανέλπιστα καλά για τον Melandri, με δύο τερματισμούς στην εξάδα, στους τρεις πρώτους αγώνες που κορυφώθηκαν με μια εκπληκτική δεύτερη θέση στον αγώνα του Le Mans, σε μικτές συνθήκες στεγνού – βρεγμένου. Δυστυχώς, κάπου εκεί τελείωσαν οι επιτυχίες για τον Melandri φέτος, με τον Ιταλό να παλεύει μέσα στην υπόλοιπη σεζόν με ένα πακέτο που σαφώς ήταν πίσω από τον ανταγωνισμό.

 

Παρόλα αυτά, το μέλλον του Ιταλού φαντάζει θετικό, σε σχέση με τις πρόσφατες περιπέτειες του. Η συνεργασία με την ομάδα της Gresini Honda εξασφαλίζει ένα σταθερό περιβάλλον και μια ηρεμία που σίγουρα θα βοηθήσουν τον Melandri να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τα βάθρα. Ο πρώην αναβάτης της Hayate Kawasaki, είναι γνώριμος με την ομάδα του Gresini, έχοντας κατακτήσει μαζί τους πέντε νίκες στα MotoGP, ενώ το 2005 τερμάτισε με την Ιταλική ομάδα, δεύτερος στο Πρωτάθλημα αναβατών.

 

"Αυτό που αποζητώ είναι η σταθερότητα. Τα τελευταία χρόνια άλλαζα συνεχώς ομάδες και προφανώς αυτό δε βοηθάει. Είναι δύσκολο να ξεκινάς από το μηδέν, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει κάθε χρονιά. Με τον Fausto πάντα τα πηγαίναμε καλά και νομίζω ότι αυτό πιστοποιείται και από τις επιτυχίες μας. Χρειαζόμουν μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα για να αποδώσω και θα ήθελα ότι αυτό ήταν μεγαλύτερη προτεραιότητα από τα χρήματα που θα μπορούσα να κερδίσω. Ελπίζω να μη χρειαστεί να αλλάξω ομάδα, για αρκετό καιρό", τόνισε ο Melandri.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Καμία ανησυχία για την "αποστασία" των μηχανικών.

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΥΑΜΑ: Επίσκεψη στην πρωθυπουργική κατοικία.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα