• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
GIGI SOLDANO: Ο φωτογράφος των MotoGP ανοίγει τα χαρτιά του.
Συνέντευξη με το γνωστότερο δημοσιογράφο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Νέα 28/12/2009 - 10:30

 

 

Ο Gigi Soldano είναι ο γνωστότερος φωτογράφος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τον Valentino Rossi σε όλες τις φάσεις της καριέρας του. Ας δούμε τί έχει να πει:


-Πόσο καιρό κάνετε αυτή τη δουλειά;

-Από το 1983.

 

-Πώς ξεκινήσατε;

-Στην αρχή ήμουν παιδί για τα ψώνια. Ξεκίνησα να έρχομαι στους αγώνες χάρις σε ένα συνάδελφο, τον Paolo Scalera, με τον οποίο συνεργάζομαι ακόμα. Ερχόμουν στα GP με το αυτοκίνητό του και κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Ήταν κατά κάποιο τρόπο ο μέντορας μου.

 

-Το πρώτο σας αυτοκίνητο;

-Ένα Citroen 2CV. Επίσης, εκείνη την εποχή μοιραζόμουν με την τότε κοπέλα μου και νυν σύζυγό μου ένα μπλε Fiat 500.

 

-Η πρώτη σας φωτογραφική μηχανή;

 -Μια AGFA Euro 44 με ενσωματωμένο flash. Από τότε χρησιμοποιώ αποκλειστικά Nikon.

 

-Υπάρχει κάποια φωτογραφία σας, για την οποία λέτε "ιδού, είμαι ταλαντούχος φωτογράφος"; -Δε θα το έλεγα. Όσο μεγαλώνεις είναι όλο και δυσκολότερο να ικανοποιηθείς. Πάντα ψάχνεις για κάτι νέο. Ίσως αυτό είναι και το μυστικό για να είσαι καλός στη δουλειά σου, να μην ικανοποιείσαι ποτέ.

 

-Πώς νιώσατε όταν είδατε δημοσιευμένη την πρώτη σας φωτογραφία;

-Ενθουσιασμένος, αλλά και απογοητευμένος. Δεν ήταν από αγώνες μοτοσυκλέτας, αλλά από Formula 1. Ήταν ο Jochen Rindt στο Grand Prix του Monte Carlo, όπου στον τελευταίο γύρο είχε έξοδο και εγκατέλειψε. Κανείς δε δημοσίευε αυτές τις φωτογραφίες, οπότε αποφάσισα να τις στείλω. Τελικά, ο αδερφός μου τις έστειλε στο περιοδικό Autosprint και αυτές δημοσιεύτηκαν με το όνομά του. Ήταν οι πρώτες δημοσιευμένες μου φωτογραφίες και δεν είχαν το όνομά μου!

 

-Θυμάστε ποιά ήταν η πρώτη φωτογραφία που πήρατε από τον Valentino Rossi;

-Ήταν σε ένα χειμερινό happening για οδηγούς και αναβάτες. Ο Valentino ήταν με τον πατέρα του σε ένα έλκηθρο. Οι πρώτος φωτογραφίες του μέσα στην πίστα, ήταν σε αγώνα στην Ιταλία με Gagiva Mito. Μετά τα πράγματα εξελίχτηκαν όπως γνωρίζετε.

 

-Πότε καταλάβατε ότι ο Valentino Θα γινόταν Πρωταθλητής;

-Μπορώ να πω όχι από την αρχή, γιατί φαινόταν να στερείται συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έπεφτε συχνά. Φυσικά, όταν άρχισε να ασχολείται πιο επαγγελματικά, τα πράγματα άλλαξαν.

 

-Μια πολύ δύσκολη φωτογραφία που ακόμα δεν έχετε καταφέρει να πάρετε;

-Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, αλλά γενικά με ενδιαφέρουν πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες, μέσα από τον αγώνα ή το box. Θα έλεγα κάτι με backstage feel.

Επόμενο άρθρο »

VALENTINO ROSSI: Τα 1000 πρόσωπα μιας μεγαλοφυΐας.

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα