• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2021: 1ος Αγώνας στο Phillip Island;
Το σκέφτεται η Dorna
Νέα 24/12/2019 - 10:53

Ένα πάγιο, σχεδόν, αίτημα των οδηγών και των ομάδων του MotoGP είναι η μετακίνηση του Αγώνα στην Αυστραλία, λόγω του κρύου που επικρατεί εκεί τον Οκτώβρη.

 

Είναι κάτι στο οποίο η Dorna, η διοργανώτρια αρχή, δεν αντιτίθεται και το συζητά, με αποτέλεσμα το Ημερολόγιο Αγώνων του 2021 ενδεχομένως να έχει αλλαγές.

 

Βέβαια πρώτα θα πρέπει να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Australian Grand Prix Corporation που δεν θέλει να είναι κοντά-κοντά τα GP της F1 και του MotoGP.

 

Το 2020 για παράδειγμα, ο Αγώνας της F1 θα γίνει στις 13 με 15 Μαρτίου, οπότε η AGPC δεν ήθελε με τίποτα να συμπέσουν τα δυο GP.

 

Όμως ο Carmelo Ezpeleta πιστεύει ότι μπορούν να διεξαχθούν δυο GP στην ίδια περιοχή, αν υπάρχει μια διαφορά τεσσάρων εβδομάδων ανάμεσά τους.

 

Και το ότι φέτος στην Αυστραλία είδαμε για πρώτη φορά κατατακτήριες την Κυριακή το πρωί (λόγω καιρού) κάνει τη συζήτηση για αλλαγή ημερομηνίας του Phillip Island επιτακτική.

 

Στο παρελθόν το Phillip Island ήταν στην αρχή του Ημερολογίου, αλλά αυτό είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν, το 1989.

 

Σίγουρα το να αλλάξει ημερομηνία το GP της Αυστραλίας δεν είναι καθόλου εύκολο, όμως η Dorna πιέζει έχοντας κατά νου την ασφάλεια των οδηγών που δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

 

Να σημειώσουμε ότι φέτος οι οδηγοί δεν βγήκαν καν στην καθιερωμένη παρέλαση που γίνεται στο Phillip Island με τα κάμπριο αυτοκίνητα, λόγω του κρύου.

Επόμενο άρθρο »

Ο Abraham αντί του Iannone στην Sepang;

« Προηγούμενο άρθρο

Πότε εξετάζεται το 2ο δείγμα του Iannone;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα