• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio: Θεός, Διάβολος και… Άγγελος!
Όλα αυτά είναι ο Marc Marquez!
Νέα 23/12/2019 - 13:42

Ο Fabio Quartararo ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής σεζόν, σε σημείο που ο ίδιος ο Marc Marquez τον έχρισε ως έναν από τους αντιπάλους του για τον Τίτλο το 2020!

 

Ο Γάλλος έδωσε συνέντευξη στη Marca, μιλώντας για διάφορα και ενδιαφέροντα θέματα, όπως για παράδειγμα πως αποφάσισε να έχει το προσωνύμιο: The Devil:

 

«Αυτό για μένα σημαίνει ότι θέλω να είμαι πάντα μπροστά», σχολίασε ο μόλις 20 χρονών πιλότος της Petronas Racing.

 

Όσο για τον «θεό» του; «Είναι ο Rossi, πάντα ήταν το είδωλό μου! Με σημάδεψε!»

 

Φυσικά υπάρχει και το σενάριο να βρεθεί δίπλα στον «θεό» του από το 2020, αν τελικά ο Maverick Vinales – όπως ακούγεται – πάει στην Ducati.

 

«Πριν από χρόνια ήθελα να αγωνιστώ μαζί του, αντίπαλός του και το καταφέραμε. Τώρα για το μέλλον δεν ξέρω… αλλά το να είσαι δίπλα στο είδωλό σου είναι πάντα εκπληκτικό».

 

Πως χαρακτηρίζει τον Marc Marquez; «Είναι και θεός και άγγελος και διάβολος! Και τα τρία μαζί. Φέτος η σταθερότητά του ήταν εντυπωσιακή. Πραγματικά δεν ξέρω πώς να τον χαρακτηρίσω».

 

Ο ίδιος έφτασε πολύ κοντά στη νίκη σε μερικές περιπτώσεις φέτος, χωρίς όμως να τα καταφέρει, έχοντας απέναντί του το «φαινόμενο» Marquez.

 

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να κερδίσεις πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά».

 

Ο ίδιος πάντως δεν θέλει, από τώρα, να δεχτεί τον τίτλο του «μεγάλου αντιπάλου» του Marc Marquez για το 2020.

 

«Ο μεγάλος του αντίπαλος όχι… αλλά ένας από τους αντιπάλους του. Αν συνεχίσουμε έτσι κι έχουμε μια καλή μοτοσυκλέτα του χρόνου, θα παλεύουμε μαζί του».

 

«Ίσως όχι για τον Τίτλο, αλλά θα παλεύω μαζί του».

 

Φυσικά τον ρώτησαν και για το μέλλον του, μιας και – μετά τον Marquez – είναι ίσως το πιο «καυτό» όνομα στην αγορά των αναβατών για το 2020.

 

«Για την ώρα είμαι στην Petronas, αλλά έχω αρκετές επιλογές και πρέπει να τις αξιολογήσουμε όλες. Δεν έχω έναν ορισμένο στόχο να πάω σε μια ορισμένη φίρμα».

 

Τον ρώτησαν επίσης αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Τίτλο το 2020, όντας σε μια δορυφορική ομάδα, έστω κι αν έχει ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα με τους εργοστασιακούς της Yamaha.

 

«Είναι πιο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν έχω ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα, τότε μπορεί να γίνει… δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

 

Νοιώθει, ήδη μετά από μόλις ένα χρόνο στη μεγάλη κατηγορία, αστέρι του MotoGP, με τον κόσμο να τον σταματά για φωτογραφίες και αυτόγραφα συνεχώς;

 

«Όχι… φέτος εκπλήξαμε πολλούς και πετύχαμε περισσότερα απ’ όσα υπολογίζαμε. Αλλά όταν είσαι εδώ, θες και περισσότερα. Όλο και περισσότερα!»

 

«Για φέτος δεν θα ζητούσα κάτι παραπάνω. Μια νίκη θα ήταν σίγουρα τέλεια, αλλά αν μου έλεγαν στην αρχή της χρονιάς ότι θα ήμουν σε αυτή τη θέση, θα υπέγραφα αμέσως!»

 

Φέτος έδειξε αρκετές φορές την απογοήτευσή του μέσα στο γκαράζ της Petronas, όταν έχανε από τον Marquez

 

«Υπάρχουν αυτοί που είναι χαρούμενοι με μια δεύτερη θέση. Κι εγώ είμαι χαρούμενος, αλλά 2-3 ώρες μετά τον Αγώνα!»

 

«Δεν είναι ότι νευριάζω αμέσως μετά, αλλά περισσότερο το ότι είμαι απογοητευμένος… είναι σαν να περιμένεις περισσότερα και να μην τα αποκτήσεις».

 

Τέλος, αποκαλύπτει ότι τα χρήματα δεν είναι εύκολο να τον δελεάσουν στο να πάρει μεταγραφή σε άλλο εργοστάσιο.

 

«Η Ducati έχει τη φήμη ότι δίνει χρήματα, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Άλλωστε πόσα θα πάρει ο Marquez από την Honda


«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και η Honda δίνει πολλά χρήματα. Όπως και να ‘χει δεν θα άλλαζα ομάδα για τα λεφτά. Πιο πολύ θα το έκανα για τη μοτοσυκλέτα».

Επόμενο άρθρο »

Πότε εξετάζεται το 2ο δείγμα του Iannone;

« Προηγούμενο άρθρο

Αγωνιστικό… διήμερο;;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα