• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με νέα λάστιχα και νέο κινητήρα ο Pedrosa στην Indianapolis
Mετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές ήρθε η ώρα για τον Dani Pedrosa να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά σε αγώνα τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες.
Νέα 06/09/2008 - 00:00
Mετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές ήρθε η ώρα για τον Dani Pedrosa να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά σε αγώνα τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες. Αυτό θα συμβεί στην πίστα της Indianapolis η οποία στις 14 του μηνός θα φιλοξενήσει το 14ο GP της χρονιάς.

Με τον νεαρό να έχει χάσει -θεωρητικά- το τρένο του τίτλου μετά τον καταραμένο -όπως αποδείχθηκε- αγώνα στο Sachsenring, το βάρος πέφτει πλέον στην προετοιμασία ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά τις δοκιμές που έγιναν στο Misano. Εκεί ο Ισπανός εκτός από τα λάστιχα της Bridgestone τα οποία δοκίμασε για πρώτη φορά είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου -και μετά από πολύ καιρό- μια γεύση από τον V4 με τις πνευματικές βαλβίδες που έχει κατασκευάσει η Honda και τον οποίο χρησιμοποιεί ο Nicky Hayden Νίκι Χέιντεν από τον αγώνα του Donington Park.

Ο Pedrosa έμεινε ευχαριστημένος από τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο μοτέρ το οποίο είναι σαφώς πιο δυνατό από το υπάρχον με τις συμβατικές βαλβίδες που χρησιμοποιεί.

Αυτός όμως δεν θα είναι ο μοναδικός νεοτερισμός για τον Pedrosa καθώς στην Ιντιανάπολη θα κάνει το ντεμπούτο του με τα λάστιχα της Bridgestone τα οποία έχει δοκιμάσει ελάχιστα.

Στόχος του είναι να προσαρμοστεί όσο πιο σύντομα γίνεται σε αυτήν την μεγάλη αλλαγή και μέχρι το τέλος της σεζόν να πάρει μια νίκη.

Στην Ιντιανάπολη θα δούμε και για πρώτη φορά το box της Repsol Honda να χωρίζεται στα δυο όπως συμβαίνει και με την Fiat Yamaha, μιας και ο Pedrosa θα συνεργάζεται από δω και στο εξής με την Bridgestone, ενώ ο Hayden θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα ελαστικά της Michelin.

«Η Ιndianapolis θα είναι ένα σημαντικό τριήμερο για μας, αλλά είναι δύσκολο να πούμε πολλά πράγματα για την πίστα καθώς δεν την γνωρίζουμε», σχολίασε ο Pedrosa και πρόσθεσε: «Οι πρώτες μου δοκιμές με την Bridgestone πήγαν καλά. Μετά τις δοκιμές που κάναμε στο Misano δουλέψαμε πάνω στα στοιχεία που συγκεντρώσαμε ώστε στην Indianapolis να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αρχή. Θα έχουμε μόλις τέσσερις ώρες δοκιμών σε μια νέα πίστα, με νέα λάστιχα και νέο κινητήρα, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι την ημέρα του αγώνα θα καταφέρουμε να πάρουμε το καλύτερο από το πακέτο μας. Έχω ακούσει ότι η πίστα δε έχει και πολύ καλό κράτημα και απ' ότι λένε υπάρχουν αρκετές σφιχτές και αργές στροφές, πράγμα που σημαίνει ότι η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας θα είναι πολύ σημαντική. Όπως και να χει εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Επόμενο άρθρο »

H νέα YAMAHA R1 στο LAS VEGAS

« Προηγούμενο άρθρο

Ανακοίνωσε Capirossi - Vermeulen η Rilza Suzuki

Χορηγοί