• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χρήσιμη εμπειρία για δύο Έλληνες στην Ισπανία
Στην Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup 2020
Νέα 16/10/2019 - 19:33

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Supersport 300 Γιώργος Γερακιανάκης 16 χρόνων και ο πολυνίκης της κατηγορίας Νέων Οδηγών Γιάννης Περιστεράς 14 χρόνων, είναι οι δύο οδηγοί που προσκλήθηκαν από τους οργανωτές του Red Bull MotoGP Rookies Cup – ανάμεσα σε χιλιάδες οδηγούς από όλον τον κόσμο – να συμμετάσχουν στην Τελική Επιλογή για αυτούς που θα επανδρώσουν τον θεσμό το 2020 στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

 

Βρέθηκαν λοιπόν στην πίστα Guadix της νότιας Ισπανίας, μαζί με ακόμη 103 οδηγούς από 35 χώρες του κόσμου, διεκδικώντας την πολυπόθητη πρόκριση. Η τελική επιλογή περιλαμβάνει μόνο δύο 15λεπτα δοκιμών, με μοτοσυκλέτες Pre-Moto3 Moriwaki Honda 250, την πρώτη ημέρα και ακόμη δύο 15λεπτα τη δεύτερη για όσους πάρουν την πρόκριση στο τέλος των δύο πρώτων δοκιμών.

Ο Γερακιανάκης οδήγησε δυναμικά, χωρίς να έχει ανεβεί ποτέ σε μια αντίστοιχη μοτοσυκλέτα και έδειξε καλά στοιχεία, ιδιαίτερα στο 2ο 15λεπτο βελτιώνοντας τους χρόνους του. Από την πλευρά του ο Περιστεράς, που προέρχεται από το σοβαρό πρόσφατο τραυματισμό του (σπασμένος μηρός), μόνο στο 2ο 15λεπτο οδήγησε σωστά και βελτίωσε σημαντικά τους χρόνους του. Το πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού δεν βοήθησε τους δύο Έλληνες στο να περάσουν στην 2η και τελική ημέρα της κρίσης και οι οδηγοί μας αρκέστηκαν στη χρήσιμη εμπειρία του ανταγωνισμού με οδηγούς από όλο τον κόσμο, μερικούς από τους οποίους θα παρακολουθούμε στις πίστες του MotoGP, στην προσπάθειά τους να πάρουν το εισιτήριο για την Moto3.

 

Όπως και νάχει αξίζουν συγχαρητήρια στους δύο οδηγούς και στις οικογένειές τους που στήριξαν τις προσπάθειές τους όλη τη χρονιά και κατάφεραν να γευτούν την όμορφη αυτή μάχη της πρόκρισης στους καλύτερους οδηγούς του κόσμου.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi: Η ιστορία

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin πάει στην πίστα του Motegi και συνεχίζει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα