• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Αργεντινή: Αγώνας 1
Φιάσκο με 6 οδηγούς εκτός και νικητή τον Bautista
Νέα 13/10/2019 - 10:06

Έξι αναβάτες των SBK-Motul αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στον πρώτο Αγώνα της Αργεντινής, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

 

Από την πρώτη ημέρα ήταν εμφανές ότι η πίστα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και δυστυχώς αυτή δεν βελτιώθηκε στη συνέχεια.

 

Σκόνη, χώμα ακόμα και λάδια που έβγαιναν από την άσφαλτο (!!) ήταν τα βασικά «συστατικά» μιας πολύ γλιστερής πίστας, παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών να καθαριστεί.

 

Ακολούθησε μια 11ωρη (!!) σύσκεψη ανάμεσα στους υπεύθυνους διοργανωτές και στους αναβάτες, όπου τελικά η πίστα θεωρήθηκε ικανή για Αγώνα.

 

Παρ’ όλα αυτά, οι Laverty, Melandri, Kiyonari, Cortese, Davies και Camier αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν, ενώ εκτός έμεινε και ο Baz λόγω τραυματισμού.

 

Επιπλέον, οι Leon Haslam και Jordi Torres εξέφρασαν φόβους για την κατάσταση της πίστας, αλλά τελικά πήραν τη θέση τους στο σχηματισμό εκκίνησης.

 

Έτσι, λοιπόν, είχαμε μόλις 12 αναβάτες να δίνουν μάχες στους 21 γύρους του πρώτου Αγώνα στην Αργεντινή.

 

Αργότερα, ο Chaz Davies θα υπογράμμιζε ότι το 80-90% των οδηγών δεν ήθελαν να δώσουν τον Αγώνα, έχοντας προτείνει να γίνει σήμερα.

 

Ακόμα και η FIM, όπως επισήμανε ο αναβάτης της Ducati, δήλωσε ότι η πίστα δεν ήταν ασφαλής, κάτι το οποίο γνώριζαν οι υπεύθυνοι εδώ και μήνες…

 

Στον Αγώνα, ο Bautista κατέκτησε την 16η φετινή του νίκη, αφήνοντας τελικά πίσω του 1,5’’ τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον Jonathan Rea.

 

Ο Bautista έδωσε τον πρώτο του Αγώνα στην Αργεντινή, στην πίστα που μπήκε στο Ημερολόγιο μόλις πέρυσι, όταν έπαιρνε το διπλό εκεί ο Rea.

 

Στο βάθρο μαζί με τους δυο πρωταγωνιστές της σεζόν φέτος ήταν και ο Toprak Razgatlioglu, που κέρδισε με την Kawasaki του το δίδυμο της Pata Yamaha.

 

Ο Van der Mark ήταν άνετα μπροστά από τον Lowes, την ώρα που ο Haslam ανέκαμψε μετά τις άσχημες κατατακτήριες που έκανε χτες και πήρε την 6η θέση.

 

Πιο πίσω τερμάτισε η BMW του Tom Sykes, η Kawasaki του Jordi Torres και ο ντόπιο Leandro Mercado με την ιδιωτική του Kawasaki.

 

Ο Alessandro Delbianco έκλεισε τη δεκάδα για την Althea Honda, μπροστά από την BMW του Markus Reiterberger και την Ducati του Michael Ruben Rinaldi.  

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Αργεντινή: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Αργεντινή: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα