• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Καταπληκτική αίσθηση» ο Marquez
Ακόμα και για την πτώση υπήρχε λόγος!
Νέα 20/09/2019 - 21:57

Ο Marc Marquez κυριάρχησε σήμερα στην πίστα της Aragon, καθώς κανείς από τον ανταγωνισμό δεν κατάφερε να πλησιάσει το χρόνο του κάτω από το ένα δευτερόλεπτο.

 

Η ημέρα όμως δεν ήταν ακριβώς τέλεια, μιας και ήρθε η πτώση στις ΕΔ2. Όμως και αυτή υπηρέτησε το σκοπό της, όπως εξηγεί ο Ισπανός:

 

«Από την αρχή βρήκα τις σωστές γραμμές, τα σωστά σημεία για τα φρένα και από το ξεκίνημα ήρθαν οι καλοί χρόνοι».

 

«Πήρα και το slipstream από τον Oliveira κι αυτό βοήθησε λίγο. Στόχος ήταν το 47 χαμηλό, οπότε το 46 ψηλό είναι ένας καλός χρόνος».

 

«Είχα καταπληκτική αίσθηση και για να γίνει πιο σαφές: χρησιμοποίησα ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας!»

 

Ο Marquez άλλαξε και τακτική το πρωί της Παρασκευής κι από εκεί που τον έχουμε συνηθίσει να μένει με τα ίδια ελαστικά, έβαλε καινούργια στο τέλος για να κάνει το φοβερό του γύρο.

 

Γιατί το έκανε αυτό;

 

«Αύριο μάλλον θα βρέχει… στόχος μας ήταν να αξιολογήσουμε τα ελαστικά και προβλέψαμε ότι αυτά που θα μας έκαναν είναι είτε το σκληρό, είτε το μαλακό».

 

«Γι’ αυτό ξεκίνησα με το σκληρό και ήταν καλή επιλογή. Μετά είδα ότι ένοιωθα έτοιμος να επιτεθώ στο χρονόμετρο, οπότε γιατί να περίμενα μέχρι το απόγευμα;»

 

«Αυτό ήταν το βασικό μας σχέδιο και ήταν τέλειο. Το απόγευμα δουλέψαμε με τα φθαρμένα ελαστικά για να δούμε πιο είναι καλύτερο, το μαλακό ή το σκληρό».

 

Αρκετή δουλειά με το πίσω ελαστικό για τον Marc, με την πτώση μου όμως στην 8 να έρχεται τελικά από το μπροστινό.

 

«Ήξερα ότι το απόγευμα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πέσω το απόγευμα. Ήθελα να δοκιμάσω το σκληρό μπροστά, γιατί οι θερμοκρασίες σήμερα θα είναι περίπου ίδιες με της Κυριακής».

 

«Έτσι είπα στην ομάδα ότι αν είναι να έχω κάποια προειδοποίηση, καλύτερα να την έχω τώρα παρά στον Αγώνα».

 

«Προσπάθησα να καταλάβω ποιο είναι το όριό του και συνειδητοποίησα ότι κρίσιμο ρόλο θα παίξει η θερμοκρασία την Κυριακή».

 

«Αν κάνει πιο κρύο δεν θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, αν όμως έχει πιο πολύ ζέστη τότε ναι».

Επόμενο άρθρο »

Αισιόδοξος ο Dovi

« Προηγούμενο άρθρο

Από ανήσυχος… χαρούμενος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα