• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Michelin πάει στο Misano
Για τον 13ο γύρο του MotoGP
Νέα 11/09/2019 - 11:57

Δελτίο Τύπου


H MICHELIN ΠΑΕΙ ΣΤΟ MISANO ΓΙΑ ΤΟ 13Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Η Michelin κατευθύνεται προς το Misano για το 13ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς τα  MotoGP™ θα κάνουν την καθιερωμένη εμφάνισή τους στον αγώνα Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini που πραγματοποιείται στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli, της Ιταλίας.

 

Η πίστα του Misano έχει μήκος 4.226χλμ και βρίσκεται κοντά στην ακτογραμμή της Αδριατικής Ριβιέρας. Αποτελεί μια τεχνική πίστα και η σχεδίασή της περιλαμβάνει κλειστές στροφές, στροφές με υψηλή ταχύτητα και ελαφρώς ανοιχτές, όπου κάποιες από αυτές έχουν πολύ καλή πρόσφυση, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλες απαιτήσεις από το μπροστινό ελαστικό. Η φορά της πίστας είναι αριστερόστροφη και αποτελείται από έξι αριστερές και 10 δεξιές στροφές. Τα κατάλληλα σχεδιασμένα ελαστικά MICHELIN Power Slick θα είναι διαθέσιμα, ώστε να ανταπεξέλθουν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας και να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις των μοτοσυκλετών τους, στον αγώνα των 27 γύρων. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης. Επίσης, συμμετρικής σχεδίασης θα είναι και το μαλακό μείγμα γόμας για το πίσω ελαστικό, σε αντίθεση με το μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας που θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις δέκα δεξιές στροφές της πίστας.

 

Πλέον, η πίστα του Misano αποτελεί τη μόνιμη έδρα διεξαγωγής του φημισμένου αγώνα San Marino Grand Prix –που πήρε την ονομασία του από το ομώνυμο ανεξάρτητο κρατίδιο της Ιταλίας – καθώς στο παρελθόν ο αγώνας διεξάγονταν στην πίστα της Imola και του Mugello μέχρι που απέκτησε τη μόνιμη έδρα του το 2007, όταν συμπεριλήφθηκε ξανά στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων MotoGP™, έπειτα από την πρώτη του διεξαγωγή, το 1193. Λόγω της γεωγραφικής θέσης της πίστα του Misano, είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όριά τους σε περίπτωση βροχής. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, με έξτρα μαλακό μείγμα γόμας, ενώ τα πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με μαλακό μείγμα γόμας.

 

Ο αγώνας Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini θα φιλοξενήσει τον τρίτο και τέταρτο γύρο του παγκοσμίου κυπέλου FIM Enel MotoE™ και μάλιστα θα αποτελέσει την πρώτη πίστα που θα διεξαχθεί διπλός αγώνας με νέο πρόγραμμα. Οι μοτοσυκλέτες της ‘Energica Ego Corsa’ θα είναι εξοπλισμένες με ελαστικά MICHELIN Slick MotoE που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Η Michelin θα παρέχει μόνο ένα μείγμα γόμας για κάθε τροχό. Πιο συγκεκριμένα, τα ελαστικά αυτά θα είναι διαθέσιμα σε μεσαίο μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό, ενώ τα πίσω θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης. Σε περίπτωση βροχής, θα είναι διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain για να εξοπλίσουν τις 18 μοτοσυκλέτες της κατηγορίας. Θα είναι διαθέσιμο ένα συμμετρικής σχεδίασης μπροστινό ελαστικό σε μαλακό μείγμα γόμας και ένα πίσω συμμετρικής σχεδίασης ελαστικό σε έξτρα μαλακό μείγμα γόμας. Η έναρξη του τρίτου γύρου του αγώνα του παγκοσμίου κυπέλου FIM Enel MotoE™ θα πραγματοποιηθεί στις 16:15 το απόγευμα (τοπική ώρα) το Σάββατο, έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές που θα διεξαχθούν την Παρασκευή και θα καθορίσουν τις θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Ο τέταρτος γύρος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί , την Κυριακή. Και οι δύο αγώνες θα έχουν διάρκεια 7 γύρων.

 

Όσον αφορά την κατηγορία των MotoGP, η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η αλλαγή των φώτων της εκκίνησης για τον αγώνα των 27 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

 

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Ο αγώνας του Misano ήταν πολύ καλός για μας πέρυσι, καθώς είδαμε να σημειώνονται πολύ γρήγοροι χρόνοι κι επιπλέον καταρρίψαμε αρκετά ρεκόρ. Οι επιδόσεις των ελαστικών μας ήταν εξαιρετικές σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου και την ήμερα του αγώνα. Χρησιμοποιήθηκαν και τα έξι μείγματα γόμας που είχαμε διαθέσιμα και σημείωσαν πολύ γρήγορους χρόνους κατά τη  διάρκεια των 27 γύρων του αγώνα. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να επαναληφθεί και φέτος, κι έτσι φέραμε ελαστικά που πιστεύουμε ότι είναι ιδανικά για να το πετύχουμε και περιμένουμε να δούμε τις επιδόσεις τους.  Ελπίζουμε ο αγώνας του Misano να δώσει άλλη μια νίκη στη Michelin. Επίσης, θα δούμε και τους δύο γύρους του αγώνα του παγκοσμίου κυπέλου FIM Enel MotoE™. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν οι ομάδες και οι αναβάτες, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα το  Σαββάτο όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα την Κυριακή το πρωί».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Οι αντίπαλοί μου;

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Rossi και M1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα