• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Biaggi: Μετά τα δεύτερα …άντα!
Η καρδιά είναι ίδια, όχι όμως και το μυαλό!
Νέα 05/09/2019 - 09:21

Ο Max Biaggi ξέρει καλά πως είναι να αγωνίζεσαι σε κορυφαίο επίπεδο μετά τα σαράντα, έχοντας αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα SBK στα 41 του!

 

Ο ίδιος είναι αρκετά ενεργός στα social media, συζητώντας και πολλές φορές εξηγώντας εκ των έσω, πράγματα που αφορούν στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Πρόσφατα μίλησε για το τι απαιτείται ώστε να είσαι ανταγωνιστικός μετά τα δεύτερα …άντα! Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο να μας τα πει:

 

«Μόλις τελείωσα δυο ημέρες δοκιμών στο Mugello, με την Aprilia να μου δίνει την RSV4 X για την περίσταση».

 

«Προετοιμάστηκα κι έκανα προπόνηση πριν ανέβω, όμως καμμία προπόνηση δεν σε προετοιμάζει για να οδηγήσεις ένα τέρας 225 ίππων».

 

«Ακόμα και στις ημέρες μας, με τόση εξέλιξη, τίποτα δεν προσομοιάζει ακριβώς την οδήγηση μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας στο όριο… όλα γίνονται σε αδιανόητες ταχύτητες».

 

«Την πρώτη ημέρα μας διέκοψε η βροχή. Το επόμενο πρωί ξύπνησα με πόνο στη μέση. Ακόμα πονάω... μια υπενθύμιση του πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός αναβάτη».

 

«Δυστυχώς και τη δεύτερη ημέρα έβρεχε… όπως και να ‘χει, θέλω να κάνω μια σημαντική επισήμανση, που είναι δύσκολο να την αποδεχτείς».

 

«Μετά από κάποια ηλικία, τα πάντα αλλάζουν. Ο χρόνος ανάρρωσης αλλάζει, η επιθυμία σου να πάρεις ρίσκα αλλάζει, όπως και τα αντανακλαστικά σου».

 

«Με λίγα λόγια, η καρδιά σου είναι η ίδια αλλά ορισμένες φορές το κεφάλι δεν μπορεί να ακολουθήσει».

 

«Και μετά τα δεύτερα …άντα αυτό είναι ίδιο για όλους. Φυσικά η συνεχής προπόνηση, η ατσάλινη θέληση και το ταλέντο εκμηδενίζουν τις συνέπειες αυτές».

 

«Αλλά πιστέψτε με, πρέπει να δουλέψεις δυο φορές πιο σκληρά απ’ ότι ένας αναβάτης ίδιου επιπέδου, αλλά νεότερος σε ηλικία».

 

«Αυτό το κατάλαβα και τα τελευταία μου χρόνια στα SBK… οι μοτοσυκλέτες είναι η ζωή μου, όμως το μέλλον ανήκει στους νέους».

Επόμενο άρθρο »

Rea: Λατρεύω το Portimao!

« Προηγούμενο άρθρο

Poncharal: Θέλω να μείνει ο Oliveira!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα