• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Το MotoGP επιστρέφει!
Τέλος το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα!
Νέα 29/07/2019 - 12:19

Οι διακοπές – όσο κράτησαν τουλάχιστον – για τους αναβάτες του MotoGP ολοκληρώθηκαν και από αυτή την εβδομάδα επιστρέφουμε και πάλι σε ρυθμούς GP!

 

Ο στόχος όλων είναι ο ίδιος: να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους 10 εναπομείναντες Αγώνες, κατακτώντας το καλύτερο δυνατό μέσα στις πίστες.

 

Απ’ όλους, βέβαια, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Marc Marquez, με τον Ισπανό της Honda να απολαμβάνει μια διαφορά 58β από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Andrea Dovizioso.

 

Απλοϊκά σκεπτόμενος κανείς, θα μπορούσε να πει ότι ο Marc μπορεί να αρκείται κάθε φορά με την 2η θέση και ακόμα κι αν κέρδιζε όλους τους Αγώνες ο Dovi, ο Τίτλος να ήταν δικός του.

 

Όμως τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά στους Αγώνες και το δεύτερο μισό ξεκινά σε δυο πίστες όπου, θεωρητικά πάντα, η Ducati θα μπορούσε να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της.

 

Στο Brno πέρυσι ήταν ο Dovizioso αυτός που πανηγύριζε από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ στην Αυστρία κανείς δεν αμφισβητεί την κυριαρχία της Ducati εδώ και 3 χρόνια.

 

Και με δεδομένο ότι ο συνδυασμός Marquez-Honda δείχνει και είναι σε τρομερή κατάσταση, συνειδητοποιεί κανείς ότι τα δυο αυτά GP αποτελούν μια τελευταία ευκαριία για τους κόκκινους να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά τους από τον Ισπανό.

 

Βέβαια, όπως πολλές φορές έχει πει φέτος και ο Dovi, τα πράγματα δεν είναι εύκολα όταν τίθεσαι αντιμέτωπος με έναν οδηγό της κλάσης του Marquez.

 

Από την άλλη, ο Marc – μετά και τις τελευταίες κάτω του μετρίου εμφανίσεις των κόκκινων – δείχνει να υπολογίζει πιο πολύ την Yamaha.

 

Η Μ1, στα χέρια του Maverick Vinales, έχει πάρει μια νίκη και μια δεύτερη θέση στα δυο προηγούμενα GP και ο Ισπανός ανυπομονεί να επιστρέψει στη δράση για να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών.

 

Ο Quartararo αποτελεί εγγύηση και αυτός για την Yamaha, την ώρα που ο Valentino Rossi ψάχνει διακαώς να αλλάξει τα δεδομένα και την εικόνα του μετά τα τελευταία GP.

 

Φυσικά στην όλη εξίσωση υπάρχει και η GSX-RR της Suzuki, μια μοτοσυκλέτα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα και να κάνει ζημιές.

 

Ωστόσο, ένα συμπέρασμα που βγαίνει από το πρώτο μισό της φετινής σεζόν (αλλά και από πέρυσι) είναι η ισχυρή θέση στην οποία βρίσκεται ο Marquez.

 

Οι αντίπαλοί του, Ducati, Suzuki και πλέον και η Yamaha, προσπαθούν, αλλά κανείς τους δεν έχει την εκπληκτική σταθερότητα που έχει επιδείξει ο Ισπανός.

 

Ο Marc είναι σε θέση να παίρνει νίκες όταν νοιώθει καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα του και να τερματίζει πάντα στο βάθρο στα GP που δεν είναι τόσο δυνατός.

 

Γι’ αυτό και – δικαίως – ο Cal Crutchlow έλεγε μετά το τέλος και του Αγώνα στο Sachsenring ότι και ο φετινός Τίτλος είναι σε μεγάλο ποσοστό στα χέρια του Marquez.

Επόμενο άρθρο »

Video: Alex Rins και Joan Mir

« Προηγούμενο άρθρο

H Kawasaki κέρδισε τις 8 Ώρες της Σουζούκα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα