• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Μπορούσα και πιο γρήγορα!
Αλλά σκεφτόμουν το Τέξας…
Νέα 08/07/2019 - 09:00

Ο Marquez κατάφερε να κυριαρχήσει και φέτος στο Sachsenring, φτάνοντας τις δέκα συνεχόμενες νίκες στη συγκεκριμένη πίστα.

 

Αήττητος από το 2010, ο Ισπανός κατάφερε φέτος να μεγαλώσει και τη διαφορά του από την Yamaha και την Ducati, οι οποίες πέρυσι τον είχαν πλησιάσει αρκετά.

 

Και παρά το ότι έκανε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε Αγώνα, ο Marc λέει ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο γρήγορος στον Αγώνα!

 

«Πίεσα για 10 γύρους περίπου, για τους άλλους 10 συντηρούσα τα ελαστικά μου και στους τελευταίους γύρους είχα περισσότερο ρυθμό, αλλά σκεφτόμουν το Τέξας».

 

«Ήξερα ότι και μια διαφορά στα 3-4 δευτερόλεπτα θα αρκούσε και μετά απλά τη διαχειρίστηκα».

 

«Δεν ήθελα να μεγαλώσω κι άλλο τη διαφορά. Το καλό είναι ότι όταν δυσκολευόμαστε είμαστε εκεί, ενώ όταν νοιώθουμε καλά κερδίζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο».

 

Ο μόνος πραγματικός «πονοκέφαλος» για τον Marquez, ήταν η τελική επιλογή του πίσω ελαστικού στις χαμηλότερες θερμοκρασίες της Κυριακής.

 

«Ήμουν βέβαιος ότι θα είχα το σκληρό, αλλά μετά το ζέσταμα επιλέξαμε το μεσαίο και τελικά αυτή ήταν η σωστή επιλογή, μιας και ένοιωθα καλά από την αρχή μέχρι το τέλος».

 

«Το πλάνο ήταν να ζεστάνω τα λάστιχα στους 2 πρώτους γύρους και μετά να πιέσω και ακριβώς αυτό κάναμε. Ήταν ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει με την ομάδα».

 

Με εξαίρεση τον Αγώνα στο Τέξας, όταν και έπεσε, ο Marquez βρίσκεται σταθερά στις δυο πρώτες θέσεις του Αγώνα.

 

Παράλληλα, ισοφάρισε τις 7 νίκες του Valentino Rossi σε μια πίστα (Mugello) στη μεγάλη κατηγορία και το 2020 θα έχει την ευκαιρία να «πιάσει» και τον Giacomo Agostini.

 

Ο τελευταίος είχε 8 συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία στο Spa, ενώ το ρεκόρ ανήκει και πάλι στον Ago, με 9 συνεχόμενες νίκες στην Imatra!

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Το καλύτερο δυνατόν!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Donington: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα