• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εξαιρετικά αποτελεσματα για την Michelin στην Καταλονία.
Με νίκη του Marquez
Νέα 19/06/2019 - 10:50

Δελτίο Τύπου


 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ MICHELIN ΣΤΗΝ  ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ MARQUEZ

 

Η Michelin ήρθε αντιμέτωπη με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγώνα Gran Premi Monster Energy de Catalunya που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya, στο Montmeló της Ισπανίας, όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez (ομάδα Repsol Honda) επικράτησε στον αγώνα και αναδείχθηκε νικητής.

Η πίστα των 4.627μ. του Montmeló αποτέλεσε άλλο ένα εντατικό πεδίο δοκιμών για τα  ελαστικά MICHELIN Power Slick αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι μετέφεραν μεγάλες ποσότητες άμμου από την έρημο της Σαχάρας- που βρίσκεται σε απόσταση 1000χλμ. από την πίστα - όπου σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, κάλυψαν την επιφάνεια της πίστας και τις γύρω περιοχές. Αυτές οι αμμώδεις συνθήκες, περιόρισαν την πρόσφυση της ασφάλτου και δυσκόλεψαν το έργο των αναβατών που βρίσκονταν σε μία διαρκή αναζήτηση για τον κατάλληλο συνδυασμό ελαστικών, καθώς προσπάθησαν να βρουν το ιδανικό ζευγάρι, ώστε να είναι σίγουροι ότι θα έχουν εξαιρετικές επιδόσεις με τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks στην πρόσφυση, καθώς και  τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Έπειτα από τα τέσσερα σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, τις κατατακτήριες δοκιμές και το πρωινό warm-up σκέλος, η κατάσταση της πίστας βελτιώθηκε ελαφρώς, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την ήμερα του αγώνα σε συνδυασμό με τη ζεστή και ολισθηρή επιφάνεια της ασφάλτου προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση σε όλες τις ομάδες.  Κάτω από αυτές τις δύσκολες και ασυνήθιστες συνθήκες , οι αναβάτες  χρησιμοποίησαν όλα τα μείγματα γομών των ελαστικών MICHELIN Power Slick, ώστε να βρουν το ιδανικό ζευγάρι,  σύμφωνα με το στυλ οδήγησής τους. Οι τεχνικοί της Michelinεργάστηκαν εντατικά όλο το σαββατοκύριακο για να δώσουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για όλα τα ελαστικά ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των αναβατών. Η πίστα ήταν σε κακή κατάσταση σε σύγκριση με την περυσινή  χρονιά, αλλά όλα τα διαθέσιμα μείγματα των ελαστικών MICHELIN Power Slick, είχαν εξαιρετικές επιδόσεις στη πρόσφυση σε μια ολισθηρή άσφαλτο σε έναν αγώνα 24 γύρων, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης όλων των μειγμάτων γόμας.

Ο αγώνας της Κυριακής ξεκίνησε με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 51ο Κελσίου – που ήταν και η υψηλότερη του τριημέρου – με το Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) να ξεκινά από την poleposition έπειτα από τη συναρπαστική του εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές. Παρόλο που η  εκκίνησή του ήταν καλή ωστόσο, στην πρώτη στροφή , τον προσπέρασαν ο Marquez και ο Andrea Dovizioso(Mission Winnow Ducati). Αρχικά όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα αποτελούσε μία κλειστή μάχη καθώς ένα γκρουπ αναβατών ξεχώριζε μπροστά , αλλά μία πτώση που προήλθε από τον Jorge Lorenzo(Repsol Honda Team) πήρε μαζί και τους Dovizioso, Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) και Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP). Το απρόβλεπτο αυτό γεγονός άφησε ανοιχτό το πεδίο στο Marquez ώστε να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους αναβάτες χρησιμοποιώντας το διαθέσιμο σκληρό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slickγια τον μπροστινό τροχό και το μαλακό μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό και να πάρει την τέταρτη νίκη του στη φετινή σεζόν, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια, έγινε έντονη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου μεταξύ των Quartararo, Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati) και Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) που άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους. Τελικά η μάχη έληξε με το Quartararo να τερματίσει δεύτερος, εκμεταλλευόμενος πλήρως το μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τον μπροστινό τροχό και το μεσαίο μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό που τόνωσαν την εμπιστοσύνη του ώστε να πιέσει τα όριά του και κάνει τον καλύτερο χρόνο τερματισμού μέχρι στιγμής στην πρώτη του χρονιά σε αγώνες MotoGP. Επιπλέον κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία First Independent Rider. Πίσω του η μάχη συνέχισε, με τον Petrucci να τερματίζει στην τρίτη θέση,  ο οποίος είχε επιλέξει το μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick  και για τους δύο τροχούς. Τέταρτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Rins , χρησιμοποιώντας το μεσαίο μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick  και για τους δύο τροχούς. Οι τέσσερεις διαφορετικοί κατασκευαστές που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα,  χρησιμοποίησαν ελαστικά της Michelin γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης ελαστικών Michelin τα οποία είναι κατάλληλα για όλους τους αναβάτες και τα στυλ οδήγησης. Πέμπτος τερμάτισε ο Jack Miller (Pramac Racing) αφήνοντας πίσω του τον Joan Mir(Team SUZUKI ECSTAR). Ο Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) ήρθε έβδομος ενώ στην όγδοη θέση ανέβηκε ο Takaaki Nakagami (LCR Honda). Ο Tito Rabat (Reale Avintia Racing) τερμάτισε ένατος ενώ ο Johann Zarco (Red Bull KTM Factory Racing) έκλεισε τη δεκάδα.

Η Michelin παρέμεινε στην Καταλονία όπου τη Δευτέρα μετά τον αγώνα πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών, προτού κατευθυνθεί προς το  Ασσέν της Ολλανδίας για τον όγδοο γύρο της σεζόν όπου οι αναβάτες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Κυριακή 30 Ιουνίου για να δώσουν άλλον ένα συναρπαστικό αγώνα.

Marc Marquez – Repsol Honda Team:

«Η καλή στρατηγική μας βοήθησε ώστε να κάνουμε μια καλή κούρσα, σήμερα. Δουλέψαμε εντατικά όλο το σαββατοκύριακο για να βρούμε το ιδανικό ζευγάρι ελαστικών που θα ταίριαζε στη συγκεκριμένη πίστα. Τελικά, επέλεξα το σκληρό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τον μπροστινό τροχό και το μαλακό μείγμα γόμας για τον πίσω  τροχό, ενώ κάποιοι αναβάτες επέλεξαν το μεσαίο μείγμα γόμας  και για τους δυο τροχούς. Αρχικά, πίστεψα περισσότερο στο μαλακό μείγμα γόμας επειδή αισθανόμουν ότι μου ταίριαζε καλύτερα κατά τη διάρκεια του αγώνα και ότι μπορούσα να το συντηρήσω μέχρι το τέλος του αγώνα. Ήθελα να δημιουργήσω μία διαφορά ασφαλείας από την αρχή του αγώνα και να τη διατηρήσω μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Τα κατάφερα και είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου».

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Ήρθαμε εδώ και περιμέναμε ότι θα αγωνιστούμε σε μια πίστα που ήδη γνωρίζαμε τα χαρακτηριστικά της, γεγονός που θα μας επέτρεπε να καταρρίψουμε τα περυσινά μας ρεκόρ και να σημειώσουμε πιο γρήγορους χρόνους, αλλά από την πρώτη μέρα διαπιστώσαμε ότι η άσφαλτος ήταν σε κακή κατάσταση και βρώμικη γεγονός που περιόριζε την πρόσφυση. Επίσης, η άνοδος της θερμοκρασίας την ημέρα του αγώνα άλλαξε τα χαρακτηριστικά της πίστας και μας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε άλλη μία μεγάλη πρόκληση για το τεχνικό επιτελείο της Michelin καθώς προσπάθησε να βρει τις ιδανικές λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες όλων των αναβατών και το κατάφερε όπως τελικά αποδείχτηκε στο τέλος του αγώνα. Η γκάμα των ελαστικών που ήταν διαθέσιμή για τον αγώνα του Montmeló συντέλεσε ώστε όλοι οι αναβάτες να βρουν το ιδανικό ζευγάρι σύμφωνα με το στυλ οδήγησης καθώς χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μείγματα γομών των ελαστικών  MICHELIN Power Slicks. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλα τα διαφορετικά μείγματα γομών των ελαστικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους τέσσερις πρώτους αναβάτες– από διαφορετικούς κατασκευαστές – είχαν εξαιρετικές επιδόσεις,  γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης όλων των μειγμάτων γόμας. Σε γενικές γραμμές, είμαστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των ελαστικών μας αυτό το τριήμερο κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και μας έδωσαν την ευκαιρία να συλλέξουμε χρήσιμα δεδομένα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Στις δοκιμές που θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα θα εργαστούμε πάνω σε κάποια ελαστικά που προετοιμάζουμε για την επόμενη χρονιά κι έπειτα θα πάμε στο Assen όπου περιμένουμε ότι θα υπάρξει στενός συναγωνισμός και θα έχουμε ένα συναρπαστικό αγώνα αν μας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Επόμενο άρθρο »

Alex Marquez: To MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δεν σκεφτόταν καθαρά…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα