• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Πτώση με 200χλμ/ώρα
Τρόμαξα στην αρχή, επειδή…
Νέα 19/06/2019 - 10:00

Το τεστ της Δευτέρας ήταν πολύ σημαντικό για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος θα είχε κι άλλες αναβαθμίσεις να δοκιμάσει, μετά το ταξίδι του στην Ιαπωνία.

 

Όμως η ημέρα δεν ξεκίνησε καλά για τον Ισπανό, ο οποίος είχε μια πτώση το πρωί, με περίπου 200χλμ/ώρα, στην 9η στροφή της πίστας.

 

«Έχασα το μπροστινό με πολλά χιλιόμετρα… σε κάποια σημεία αυτή η πίστα δεν έχει αρκετά μεγάλο σημείο διαφυγής κι έτσι χτύπησα τον αερόσακο».

 

«Η μοτοσυκλέτα αναπήδησε και πέρασε πάνω από το φράγμα. Τρόμαξα στην αρχή, επειδή ένοιωθα πολύ πόνο στη μέση μου. Θα μπορούσα να είχα χτυπήσει άσχημα».

 

«Και τώρα πονάω σε όλο μου το σώμα. Χτύπησα τον αγκώνα και το αριστερό μου πόδι. Δεν έσπασα κάτι όμως. Μάλιστα συνέχισα στις δοκιμές, αλλά πονούσα και ήμουν 1’’ πιο αργός απ’ ότι πριν».

 

Ο Jorge Lorenzo, στα χρόνια της παρουσίας του στην Yamaha, σπάνια έκανε το λάθος και οδηγούνταν σε πτώση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, πέφτει συχνά.

 

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλά μου λείπει η εμπειρία με την Honda. Το μπροστινό μέρος είναι το πιο σημαντικό της μοτοσυκλέτας και απλά συνέβη να πέσω».

 

Και συνέχισε λέγοντας:

 

«Πρέπει να πω ότι η Honda με εξέπληξε με το πόσο γρήγορα κατάφερε να κάνει τις αναβαθμίσεις που ζήτησα. Δοκίμασα αρκετά πράγματα για να βελτιώσω την εργονομία κι άλλες μικρές λεπτομέρειες».

 

Ο Jorge δεν δοκίμασε τη μοτοσυκλέτα του 2020, που είχε στη διάθεσή του ο Marquez.

 

«Όχι, δεν την οδήγησα, αλλά ο Nakagami δοκίμασε του ’19 και τώρα έχουμε περισσότερη πληροφόρηση. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερη από αυτή του ‘18».

 

«Όμως, σε ό,τι αφορά στις στροφές, είναι περισσότερο προβληματική. Στόχος μου για τη νέα σεζόν είναι να κάνω μια μοτοσυκλέτα χωρίς αδυναμίες».

 

Με την Ducati είχε δείξει πολύ δυνατός στα φρένα. Τι συμβαίνει, όμως, με την Honda;

 

«Η Ducati ήταν σταθερή στα φρένα, ενώ η Honda είναι διαφορετική. Τώρα αρχίζω να την καταλαβαίνω».

 

«Και στον Αγώνα της Κυριακής ένοιωθα περισσότερο δυνατός από άλλες φορές, ακόμα κι αν τελικά διήρκεσε λιγότερο απ’ όσο θα ήθελα», πρόσθεσε χαμογελώντας.

Επόμενο άρθρο »

Εξαιρετικά αποτελεσματα για την Michelin στην Καταλονία.

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Δουλέψαμε στο ρυθμό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα