• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποκάλυψη-σοκ του Karel Abraham!
«Τελευταίος, μάλλον, ο φετινός Αγώνας στο Brno!»
Νέα 11/06/2019 - 15:17

Ο Karel Abraham αποκαλύπτει ότι δεν αποκλείεται ο φετινός Αγώνας στο Brno της Τσεχίας, να είναι και ο τελευταίος για την πίστα στο MotoGP!

 

Η πίστα στο Brno, ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς και για πολλούς Έλληνες, είναι στο Ημερολόγιο Αγώνων σχεδόν σταθερά από το 1965.

 

Το συμβόλαιο της πίστας – που είχε αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα στο παρελθόν – λήγει το 2020 και τα πράγματα είναι δύσκολα ως προς την ανανέωσή του.

 

Όπως έκανε γνωστό ο Abraham – ο πατέρας του οποίου είναι ο ιδιοκτήτης της πίστας – η κυβέρνηση μείωσε τη χρηματοδότηση της πίστας από τις 65 στις 39 εκατομ. κορώνες.

 

Ο Τσέχος πιλότος τονίζει ότι η πίστα μπορεί να τεθεί εκτός Ημερολογίου πρόωρα:

 

«Ναι, είναι αλήθεια. Ίσως το φετινό να είναι το τελευταίο GP στο Brno. Υπάρχουν αρκετά θέματα που κάνουν περίπλοκο το να μείνει το GP».

 

«Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η συνεργασία με την κυβέρνηση. Όλες οι άλλες πίστες έχουν κάποια συνεργασία, η δική μας κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι έχει θέματα».


«Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα… δεν μας υποστηρίζουν όσο θα θέλαμε. Μας δίνουν τα 2/3 αλλά θέλουμε περισσότερα. Και για το μέλλον είναι άγνωστο αν θα συνδράμουν».

 

«Πέρα από λυπηρό, είναι και άδικο. Οι μικρές επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία κτλ εισπράττουν αρκετά χρήματα».


«Αλλά και η κυβέρνηση, με τους φόρους που παίρνει, κερδίζει πάρα πολύ. Ακόμα και πληρώνοντας το αντίτιμο συμμετοχής στο Ημερολόγιο και πάλι κερδίζουν».

 

«Αν όμως το ποσό συμμετοχής στα GP το πληρώνει η πίστα, τότε όλοι κερδίζουν πολλά και χάνει η πίστα. Κι αυτό δεν βγάζει νόημα».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Εγώ κι η RC213V

« Προηγούμενο άρθρο

Ζηλεύει ο Aleix Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα