• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ducati «σφραγίζει» τους τροχούς
Νέο αεροδυναμικό βοήθημα για τους κόκκινους
Νέα 31/05/2019 - 22:06

Ανέκαθεν η Ducati είχε το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά sτο κομμάτι των αεροδυναμικών στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ήρθε ακόμα μία καινοτομία σε αυτόν τον τομέα, στον εντός έδρας Αγώνα της, στο Grand Prix του Mugello.

 

Από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο Michele Pirro, ο δοκιμαστής της ομάδας, βγήκε στην πίστα με ένα κάλυμμα στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ducati κάνει δοκιμές στον πίσω τροχό, καθώς πριν από μερικά χρόνια υπήρχε ένα carbon κάλυμμα στη μοτοσυκλέτα της στα SBK.

 

Το 2016 μάλιστα, πάλι με τον Pirro, η Ducati είχε προσπαθήσει να υλοποιήσει μια διαφορετική ιδέα με πλήρη κάλυψη του πίσω τροχού.

 

Το φετινό κάλυμμα της Ducati στον πίσω τροχό, μοιάζει με μισοφέγγαρο και θυμίζει το κάλυμμα στον μπροστινό τροχό της μοτοσυκλέτας της.

 

Στόχος, όπως φαίνεται, είναι να επιτρέπει την ροή του αέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ προφανώς και θα συνεργάζεται ιδανικά με το μπροστινό κάλυμμα και το περιβόητο «κουτάλι».

 

Όπως είναι λογικό, ο Michele Pirro το δοκιμάζει και αν τελικά αποδειχθεί χρήσιμο, τότε δεν αποκλείεται να το βάλουν και οι εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας για τον Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Pecco: Η αίσθηση που έψαχνα!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δεν με σώζει…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα