• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrux: Φοβήθηκα πάρα πολύ!
Δεν ήθελα να χτυπήσω τον Dovizioso
Νέα 19/05/2019 - 21:23

Ο Danilo Petrucci κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

 

Ο Ιταλός έδωσε ωραία μάχη με τον συμπατριώτη και ομόσταυλό του, τον Andrea Dovizioso και στο τέλος συμβιβάστηκε με την 3η θέση.

 

Αργότερα, στις δηλώσεις του, ο Petrux παραδέχτηκε ότι φοβόταν το ενδεχόμενο μιας επαφής με τον ομόσταυλό του!

 

«Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, ήταν λίγο καλύτερος στην επιτάχυνση ενώ εγώ ήμουν καλύτερος στις εισόδους των στροφών».

 

«Αυτό του επέτρεπε να είναι λίγο πιο μακριά στα φρένα και έτσι ήταν δύσκολο για μένα να κάνω επίθεση».

 

«Αλλά όπως και να ‘χει ήμουν πολύ, πάρα πολύ φοβισμένος και δεν ήθελα να συμβεί κάποια καταστροφή με τον ομόσταυλο και κυρίως τον πολύ καλό μου φίλο τον Andrea».

 

«Ήθελα να επιστρέψω σπίτι με το βάθρο και όχι με το να νευριάσω τους ανθρώπους στο εργοστάσιο».

 

«Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και ήταν μία πολύ, πάρα πολύ σκληρή μάχη. Ευτυχώς τίποτα δεν συνέβη. Ήταν ένα καλό βάθρο για την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για μένα και για αυτόν».

 

«Τα έδωσα όλα, αλλά δεν ήθελα να επαναλάβω αυτό που έγινε στην Αργεντινή πριν μερικά χρόνια. Είπα οκ, θα δοκιμάσω μόνο εκεί που είμαι σίγουρος».

 

«Στην αρχή ήμουν εκεί, με τον Marc και σίγουρα ήλεγχε τον Αγώνα και εγώ σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να τον αφήσω να ξεφύγει, αλλά έκανα ένα μεγάλο λάθος στην 8η στροφή και έχασα τρεις θέσεις».

 

«Ήμουν 5ος και προσπαθούσα να ανακάμψω, αλλά μετά έκανα ένα ακόμα μεγάλο λάθος στον 5ο ή τον 6ο γύρο. Ήμουν στην 6η θέση πλέον, πολύ μακριά από τον πρώτο. Έλεγα από μέσα μου: όχι! Γιατί; γιατί σήμερα;»

 

«Μετά άρχισα να πιέζω και ένιωθα καλά. Πίεζα σαν να ήταν η τελευταία μέρα που αγωνιζόμουν με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Στο τέλος κατάφερα να μειώσω τη διαφορά και δώσαμε μία πολύ ωραία μάχη με τον Dovi».

 

Το βάθρο του Petrucci έρχεται μετά από τρεις 6ες θέσεις και μία 5η, στους πρώτους τέσσερις Αγώνες της σεζόν.

 

Ο ίδιος παραδέχεται ότι θα μπορούσε και αλλού να πάρει το βάθρο, αλλά δεν ήταν τόσο καλός στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Ιταλό να μην ξεκινά ψηλότερα από την 7η θέση.

 

«Στους προηγούμενους αγώνες ήμασταν καλοί, αλλά μόνο στον Αγώνα, όχι στις κατατακτήριες».

 

«Και ίσως για αυτό το λόγο έχασα δύο ή τρεις φορές το βάθρο, στην Αργεντινή ή στην Jerez. Χθες όμως κάναμε καταπληκτική δουλειά και το ότι ξεκίνησα από την πρώτη σειρά με βοήθησε πολύ».

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: 5,9’’ από την κορυφή;

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα