• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HONDA: Η διοίκηση του ΗRC τρέχει με NSF100 στο Motegi.
Οι Ιάπωνες του HRC χαλαρώνουν μέσα στην πίστα.
Νέα 25/11/2009 - 15:03

Οι αναβάτες που συμμετείχαν στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος NSF100 HRC Trophy ήρθαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη. Ο αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, μαζί με τους Tady Okada και Shinichi Ito μπήκαν στην πίστα με μοτοσυκλέτες, επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους στους δύο τροχούς. Ο Nakamoto ήταν μέλος μιας ομάδας του HRC που συμμετείχε σε έναν ειδικό τετράωρο αγώνα αντοχής στην πίστα του Motegi.

 

86 ομάδες, με 420 συνολικά αναβάτες έλαβαν μέρος πάνω σε mini-bikes της Honda. Η ομάδα του HRC αποτελούνταν από τον Nakamoto, τα μέλη της διοίκησης του HRC, Seiki Ishii και Tomoaki Nagayama, το δοκιμαστή του HRC, τον Okada που δουλειά του είναι να γυρνάει συνεχώς στην πίστα δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας τις RC212V των MotoGP, καθώς και το βετεράνο αναβάτη της Honda, Ito.

Okada - Takahasi
Okada - Takahasi

 

Οι πρώην αναβάτες πίεσαν πολύ τις μοτοσυκλέτες τους, ενώ οι διοικητικοί του HRC αρκέστηκαν στο να εκτιμήσουν τη συμπεριφορά της NSF100, πάνω στην οποία προπονούνται πολλά νέα ταλέντα, αλλά ακόμα και αναβάτες παγκοσμίας εμβέλειας. Η ομάδα του HRC ολοκλήρωσε 105 γύρους, τερματίζοντας στην 57η θέση (από τις 80).  

 

Εκτός από τον αγώνα αντοχής, η κύρια εκδήλωση της ημέρας ήταν δύο αγώνες sprint, 8 γύρων ο καθένας, πάντα με NSF100. Επρόκειτο για τον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος NSF100 HRC, ενός ενιαίου με σκοπό την προώθηση της μικρής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας της Honda καθώς και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Το 2009 πραγματοποιήθηκαν 102 αγώνες σε ολόκληρη την Ιαπωνία, με κάθε πίστα να φιλοξενεί το δικό της Πρωτάθλημα.

 

Ο συγκεκριμένος θεσμός, με NSF100 πραγματοποιείται και σε άλλες χώρες πέραν της Ιαπωνίας, όπως το Βέλγιο, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Ολλανδία. Στον αγώνα του Motegi μάλιστα, συμμετείχαν αρκετοί Ευρωπαίοι αναβάτες, μεταξύ των οποίων ο 13χρονος Andrea Locatelli, νικητής του Ιταλικού Πρωταθλήματος NSF100, που τερμάτισε στην 17η θέση. Άλλες συμμετοχές από την Ευρώπη ήταν αυτές των Bo Bendsneijder (Ολλανδία), Jesper Hubner (Σουηδία) και Patrick Pulkkinen (Φινλανδία).

O Νakamoto πάνω στην NSF100.
O Νakamoto πάνω στην NSF100.

 

Η NSF100 είναι μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από το HRC ώστε να λειτουργήσει σα σχολείο για μελλοντικούς αγωνιζόμενους. Κινείται από έναν τετράχρονο, αερόψυκτο, μονοκύλινρο κινητήρα.

 

Shuhei Nakamoto, αντιπρόεδρος του HRC: "Ήταν πολύ ευχάριστο που συμμετείχα μαζί με τους συναδέλφους και με τους επαγγελματίες αναβάτες του HRC. Ίσως να μπορούσαμε να κινηθούμε γρηγορότερα, αλλά ο στόχος μας ήταν απλά να ευχαριστηθούμε τον αγώνα και όχι να τρέξουμε ανταγωνιστικά. Επίσης, ήταν μια καλή ευκαιρία για εμάς να εκτιμήσουμε το πόσο ευρέως χρησιμοποιείται η NSF100 από αναβάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, και να σκεφτούμε πως θα μπορούσαμε να εξελίξουμε αγώνες τέτοιου τύπου στο μέλλον." 

 

Tady Okada, δοκιμαστής του HRC: "Έκανα καλή εκκίνηση και μπόρεσα να παλέψω για τη δεύτερη θέση. Συμμετείχε και ο Yuki (Takahashi), οπότε είχαμε μια καλή μάχη για τουλάχιστον 10 γύρους. Δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες να αγωνιζόμαστε απέναντι σε άλλους αναβάτες, οπότε σήμερα το διασκεδάσαμε πραγματικά!"

 

Shinichi Ito, πρώην αναβάτης της Honda: "Ήταν λίγο διαφορετικά από τους αγώνες, όπου συνήθως τρέχω και το απόλαυσα πραγματικά. Κάποιοι από τους νεαρούς αναβάτες είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχοι και με επαγγελματική συμπεριφορά. Επίσης, ταιριάζουν καλά στο μικρό μέγεθος της μοτοσυκλέτας, οπότε είναι γρήγοροι στις στροφές. Ήταν πολύ δύσκολο να τους προσπεράσω!"

Επόμενο άρθρο »

RED BULL CUP 2010: Η λίστα των αναβατών για την επόμενη σεζόν.

« Προηγούμενο άρθρο

JOSH "ELBOWS" ELLIOT: Ένα μεγάλο ταλέντο από την Ιρλανδία.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα