• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Γιάννης Περιστεράς νικητής στην Τρίπολη
Ο μικρότερος νικητής στην ιστορία του ΠΠΤ
Νέα 06/05/2019 - 15:04

Ο Γιάννης #John41 Περιστεράς σε ηλικία 13 χρόνων και 349 ημερών κέρδισε στην πρώτη του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και έγινε ο μικρότερος οδηγός που παίρνει τη νίκη στην ιστορία του ΠΠΤ!

Ο #John41, όπως είναι γνωστός και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ΠΠΤ στον 1ο Αγώνα της χρονιάς που έγινε στην Τρίπολη, με παρουσία σε δύο κατηγορίες, την κατηγορία ΝΕΩΝ οδηγών και την Supersport 300 (SSP300), με Yamaha R3.

Στην κατηγορία των ΝΕΩΝ ο μικρότερος σε ηλικία από τους συμμετέχοντες ξεκίνησε δυναμικά και δημιούργησε μια πολύ μεγάλη διαφορά ασφαλείας, για να τερματίσει πρώτος με διαφορά 9.7'' από τον περσινό Πρωταθλητή της κατηγορίας Χρήστο Παπανικολάου, σε μια πίστα στην οποία δεν είχε οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν.

Στην κατηγορία SSP300 από την αρχή μέχρι το τέλος του Αγώνα έδωσε σκληρή μάχη με τον Γιώργο Γερακιανάκη και έχασε “πάνω στο νήμα” για 0.055 του δευτερολέπτου, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Συνολικά η πρώτη του αυτή συμμετοχή στο ΠΠΤ μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετική και πολύ χρήσιμη για το μέλλον, καθώς φέτος εκτός από το Ελληνικό Πρωτάθλημα ο #John41 θα συμμετέχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV ως έκτακτη συμμετοχή σε 4 Αγώνες.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ #John41 ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ - Οδηγός

“Η Τρίπολη είναι μια πίστα που την ήξερα καλά, αφού εδώ έβλεπα όταν ήμουν πολύ μικρός τον πατέρα μου να αγωνίζεται. Πρώτη φορά οδήγησα την πίστα την Παρασκευή και το Σάββατο παρά τη βροχή ένιωσα ότι την μάθαινα γρήγορα. Στο ξεκίνημα του Αγώνα η μοτοσυκλέτα μου δούλεψε άψογα και αισθάνθηκα πραγματικά άνετα και οδήγησα όσο καλύτερα μπορούσα. Δεν περίμενα ότι θα είχα τόσο μεγάλη διαφορά από τον Χρήστο Παπανικολάου και όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού χάρηκα πάρα πολύ. 

Στη 2η κατηγορία που συμμετέχω ο Αγώνας είναι πολύ μεγάλος σε διάρκεια, αλλά κατάφερα να δώσω τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Γερακιανάκη που πήρε τη νίκη. Θα είμαι πιο έτοιμος στις Σέρρες.”

 

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Υπεύθυνος Ομάδας

“Ο Γιάννης σήμερα έκανε ένα τέλειο Αγώνα και έδειξε ότι η σκληρή προετοιμασία που είχε αρχίσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, αποδίδει. Ο Λάμπρος Τσώκος που ετοιμάζει την μοτοσυκλέτα και ο Σάκης Συνιώρης που είναι ο κόουτς δούλεψαν πολύ το προηγούμενο διάστημα για να έρθει το αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο την καλή εμφάνιση στο CIV και την πρόκριση στο Red Bull Rookies Cup του 2020.”

 

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια: 

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Motodirect, ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ, Aplinestars, TZORTZOPOULOS – SHOEI, ANEK – SUPERFAST, Zen1one Racing, RACE TECH Exhaust System, Yamaha TSOKOS Racing, Georgopoulos – ERMAX, EXTRA Products TASSOULIS, Extreme Track Days, RISE, mouratis gp spare parts, TECNO MOTO performance, clever media, P+P Papageorgiou Peristeras, PIRELLI Intramoto, PAPASTAVROU Shops, AM ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, MGP motograndprix.gr, S1 Sinioris Racing, BIZZARE STICKERS, SUPERBMOTO, ΒΑΦΕΣ ΜΑΝΟΣ, ANDELI MOTOTOURING, TENG TOOLS, FABRI, TYRES.

 

Επόμενο άρθρο »

Έπαιξε αμυντικά ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin και το τεστ στην Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα