• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SUTER SRT 500: Νέα μοτοσυκλέτα από την Ελβετική εταιρία.
Δίχρονη track day μοτοσυκλέτα για δυνατές συγκινήσεις και "χοντρά πορτοφόλια".
Νέα 17/11/2009 - 09:37

O Ελβετός κατασκευαστής Suter Racing δουλεύει πάνω σε μια καινούρια, δίχρονη μοτοσυκλέτα, η οποία θα προορίζεται κυρίως για trackdays. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι υπεύθυνοι του project, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα απευθύνεται σε όσους θέλουν κάτι πιο συναρπαστικό και έντονο από μια Yamaha R1. Aπό την πλευρά μας να προσθέσουμε, ότι απευθύνεται κυρίως σε όσους μπορούν να αντέξουν το κόστος μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας.

 

Η μοτοσυκλέτα θα ονομάζεται Suter SRT500 και θα κινείται από ένα δίχρονο κινητήρα V4, 500cc με απόδοση 200 ίππους. Το πλαίσιο προέρχεται από την μοτοσυκλέτα της Ilmor, την πρώτη πρωτότυπη 800cc που παρουσιάστηκε. Η βασική τιμή θα κυμαίνεται στα 50,000 ευρώ, όμως ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει μια μεγάλη λίστα με extra, όπως ανθρακονημάτινους τροχούς, αγωνιστική ανάρτηση, εξάτμιση τιτανίου και άλλες εξοτικές επιλογές που θα εκτοξεύουν την τιμή της μοτοσυκλέτας μέχρι και τα 90,000 ευρώ.

Suter 2
Suter 2

 

"Η μοτοσυκλέτα θα είναι πολύ δυνατή, αλλά αρκετά εύκολη στην οδήγηση, μέχρι φυσικά να φτάσει στο όριο μέσα στην πίστα. Αν έχεις μια καλή καμπύλη ροπής και σωστή απόκριση στο γκάζι, το traction control δεν είναι απαράιτητο – αυτό χρειάζεται σε μοτοσυκλέτες με απότομες καμπύλες ροπής, κάτι που πολύ συχνά εμφανίζεται στους πιεσμένους τετράχρονους κινητήρες", δήλωσε ο Eskil Suter, επικεφαλής της Suter Racing.

 

Ο Suter πρόσθεσε ότι οι συμβατικοί τετράχρονοι κινητήρες των MotoGP έχουν αίσθηση τρακτέρ, σε σύγκριση με το δικό του δίχρονο κινητήρα: "Ποτέ δεν είχε κατασκευαστεί στο παρελθόν ένας σωστά σχεδιασμένος δίχρονος V4 κινητήρας, που να μπορεί πολύς κόσμος να αγοράσει..." Φυσικά,Suter 3

Suter 3
τα λεγόμενα του Suter για πολύ κόσμο κρίνονται εξαιρετικά αισιόδοξα αν λάβει κανείς υπόψιν την υπέρογκη τιμή αγοράς της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας. Ακόμα κι έτσι, χαιρετίζουμε την ιδέα σχεδίασης, εξέλιξης και κατασκευής ενός τέτοιου project και ζηλεύουμε τους τυχερούς, μελλοντικούς ιδιοκτήτες.

Επόμενο άρθρο »

DOVIZIOSO: Πρώτος σε φιλανθρωπικό αγώνα motocross.

« Προηγούμενο άρθρο

EDWARDS: Ολοκλήρωσε τη σεζόν...στην τουαλέτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα